
Kel plnený hnedou ryžou a krevetami
Všestranný a lahodný recept, ktorý spája jemnosť kelových listov so šťavnatou a voňavou náplňou....

Baklažán plnený ryžovou zmesou
Baklažány plnené ryžou predstavujú jeden z klenotov všestrannej a zdravej kuchyne, ktorý sa dokáže prispôsobiť širokej škále chutí a stravovacích preferencií....

Brokolicová polievka s guľôčkami
Výborná krémová brokolicová polievka, inú už nerobím.

Šošovicový prejt s pšenom
Tento recept som vyskúšala prvýkrát pred niekoľkými rokmi. A keďže chutnal, tak ho raz za čas urobím....

Pražená kantonská ryža
Kantonská ryža je ryža na čínsky spôsob, ktorá kombinuje omeletu, zeleninu, ryžu a klobásu....

Krémový cícer s ryžou a guľôčkami z tresky
Cícer s ryžou je klasickou kombináciou španielskej kuchyne, ktorá spája to najlepšie zo strukovín a obilnín do chutného a výživného jedla....

Brokolicový krém s domácimi krutónmi
Uvarená podľa našej chuti s kockami nasucho opečeného toustového chleba.

Rizoto s pórom
Toto nie je klasické rizoto, ako ho poznáme. Mám ho z vynikajúcej knihy, ktorá je plná nádherných zeleninových receptov....

Zapekaná šošovica so zeleninou
Lahodná vegetariánska zmes zapečená pod zemiakovým pyré je inšpirovaná anglickou klasikou shepherd ́s pie.

Tradičná malorská polievka arros brut
Arros brut je silný vývar, ktorý sa pripravuje z rôznych druhov mäsa....

Cestovinový šalát s tuniakom
Možnosti, ako meniť chute cestovinového šalátu, sú nekonečné....

Šalát z nových zemiakov s uhorkou a údeným lososom
Júnovým šalátom dodajú šmrnc šťavnaté nové zemiaky. Vyskúšajte skvelú kombináciu s údeným lososom.

Ramen s tofu
Lahodný vegánsky ramen s bohatým vývarom, chrumkavým tofu, hubami shiitake a čerstvou zeleninou. Spojenie...

Glazovaná platesa (halibut)
Chutná morská ryba, ktorá sa dá pripraviť na viacero spôsobov. Má dosť výraznú rybaciu vôňu...

Restovaná ryža
Ahojte, rozhodol som sa s vami podelit o moj prvy recept na Vareche, restovana ryza na moj sposob....

Špargľa na flámsky spôsob
Bielu špargľu dôkladne škrabkou očistíme. Čistenie začneme od hlavičky smerom nadol. Olúpanú špargľu potom naskladáme...

Zapečený bôb s tahini
Bôb sa kedysi v slovenskej kuchyni používal často. Potom sa vytratil, čo je škoda....

Pohánkové palacinky
Palacinky sú obľúbenou pochúťkou. Čo tak spojiť príjemné s užitočným a urobiť palacinky z pohánkovej múky?

Bravčové plátky s čínskou hlivou a kuskusom
Kto obľubuje mäsá pripravované s hubami, príde si na svoje....

Zemiaky pečené s tekvicou
Trochu predvarené ošúpané zemiaky nakrájané na šestiny uložíme aj s väčšími časťami tekvice bez šupy na plech...

Ryža s artičokmi
Ryža s artičokmi je lahodný a jednoduchý spôsob, ako si pripraviť ľahký obed či večeru....

Paradajkovo-karfiolový prívarok
Mám rada karfiol, ale nechcelo sa mi ho vyprážať a opakovať stále len s vajíčkom takisto....

Hamburger s trhaným bravčovým mäsom
Naplňte hamburgerové žemle tým najjemnejším trhaným bravčovým mäsom....

Jednoduchá marinovaná ryba
V letných horúčavách je toto veľmi príjemné a ochladzujúce jedlo, ktoré sa dá navyše pripraviť dopredu....

Lečo s hubami crimini pre dvoch
Variant s využitím situácie na tunajšom trhu s hubami....

Kuracie lýtka na zelenine
Kuracie mäso patrí medzi najobľúbenejšie a najčastejšie používané i v našej domácej kuchyni....

Gruľáš - zemiaková polievka na spôsob gulášu
Na oleji orestujem rascu a narezanú cibuľu nechám zosklovatieť, pridám kocky mrkvy a restujem ďalej...