Foto: palokuchki
Su to vlastne klasicke zapecene zemiaky. Pouzila som len suroviny ktore som mala v chladnicke a v zahrade.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky si uvarime v supke, ocistime a nakrajame na platky. Misu na pecenie si pomastime a polovicku nakrajanych zemiakov rozlozime na spodok misy. Na zemiaky naukladame polovicne mnozstvo nakrajanej bryndze.
-
2
Na bryndzu ulozime brokolicu, ktoru si pred tym uvarime na pare asi 2-3 minuty. Na brokolicu dame nakrajanu mladu cibulku a druhu polovicu nakrajanej bryndze.
-
3
Pripravime si nalev; Vajicka rozslahame vidlickou, osolime a okorenime. Pridame roztlaceny cesnak, pokrajanu cerstvu bazalku a smotanu. Vsetko spolu rozslahame. Ja som pouzila domacu smotanu, ktora nebola tentokrat velmi husta. Neviem aku silnu, tucnu smotanu mate tam.
-
4
Na bryndzove platky som ulozila zvysok pokrajanych zemiakov. Vsetko som zaliala pripravenym nalevom a vrch zemiakov som posypala paprikou.
-
5
Zemiaky som zapiekla vo vyhriatej rure 180C 1hodinu.
Diskusia k receptu