
Vanilková mliečna ryža z purple sunset reis s čokoládovými hoblinkami
Vanilka a čokoláda - klasická kombinácia v netradičnej mliečnej ryži s fialovou ryžou.

Bravčové koleno na pive s pórom
Bravčové koleno naň je tu viac receptov no na takýto nie je. Varil som ho pred...

Bulgur s mexickým tuniakom
Výborný šťavnatý bulgur s tuniakom, ktorý zasýti. Rýchla a chutná večera.

Fazuľkový prívarok à la lady Ann
Veľmi rád siahnem po rcp s vôňou spomienok na moju babičku lady Ann. Na dvore „šéfovala”...

Farro šalát
Farro je znama obilnina v talianskej kuchyni a v poslednej dobe je velmi popularna aj ...

Troškove rezne
Tieto rezne varil pan režisér Z. Troška a ja som od neho recept prevzala.

Rukolový šalát s hruškou a tvrdým syrom
Recept mám z knihy " Hneď to bude " od Dr. Bukovského a Pavla Liptáka...

Šalát z baby špenátu, karamelizovanej hrušky, s kozím syrom a schwarzwaldskou šunkou
Máme radi surový baby špenát ako šalát, skaramelizovala som hrušku, povarila som ju vo...

Sviatočná misa...
Takto bohato pripravenú misu robím, keď očakávam hostí, keď je u nás hostina... čiže posviacka,...

Chalupárske mäso à la Lucy
Recept som robila podla vlastnej fantazie u nas na chalupe, ked sme mali pekne bravcove a...

Bulharská musaka
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme. Pridáme lúpané...

Letné brokolicové cestoviny
Takže, v poslednej dobe sa snažím variť ľahko a trochu diétnejšie. Tento recept som si...

Penne s údeným lososom
Máme radi cestoviny a tieto sú také talianske, alebo chorvátske proste stredomorské.

Pangasová pochúťka
Túto špecialitku varím pravidelne a rada, pretože ryby sú zdravé a veľmi nám to doma chutí.

Tilapia po provensálsky
Tilapia je vhodnou rybkou pre milovníkov nezdravého pangasia. Chuť ešte lahodnejšia, bez kostí ! :-)

Pečená prepelička s raviolami
Prepeličky osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry na 170 stupňov Celzia cca 40 minút.

Rýchle domáce mexico
Mám niekoľko receptov a aj som videl niekoľko receptov v TV na plnené tortilly. Samozrejme, ...

Burger s cibuľovou marmeládou
Domáci burger to je celkom iná vec ako ten, ktorý poznáte z bežného fastfoodu....

Robi mäso na karamelizovanej červenej kapuste
Robi mäso marinované v sójovke ugrilujeme z každej strany asi 1–2 minúty.

Bravčové kúsky s cuketou a sezamom v jemne pálivej omáčke
Rada skúšam nové veci, nové recepty, hľadám rôzne možnosti a variácie. Výsledkom toho bol...

Medové krídelká
Tento recept som vyskusala prvy raz . Pochadza z receptov" Varime s medvedom" . Obavala som...

Jesenný kurací pekáčik
Toto jedlo zaručene pošteklí vaše zmysly. Počas prípravy hrá toto jedlo žiarivými jesennými farbami, po...

Prírodné rezne talianske
Očistené bravčové stehno narežeme na rezne, opečieme sprudka na oleji a preložíme na tanier. Do oleja dáme...