
Polievka s tofu, hubami a limetkou
Na vývar som použila bujón z húb shitake. Pridáme k nemu strúhaný zázvor, privedieme k...

Palacinky trochu inak
Tento recept ma naučil môj priateľ. Je to trošku piplačka, no je to veľmi jednoduchý...

Prsia pod perinou
Chlapom v rodine prsia veľmi nechutia, vraj sú suché, tak som ich zakryla pod slaninu,...

Celozrnno-orechové palacinky
Moja mamka robievala palacinky väčšinou celé doobedie. Piekla ich na jednej panvici a dávala ich postupne...

Kuracie kúsky s olivami a cherry rajčinami
Ľahké, pestré a rýchle jedlo inšpirované talianskou kuchyňou. Recept vhodný aj na prípravu ryby.

Tofu praženica s kurkumou
Pôvodný recept mám od MUDr. Bukovského, po rokoch som ho už prispôsobila našej chuti...

Pražakos
Tento recept som našla na romskej stránke Gipsy a veľmi ma zaujal svojou jednoduchosťou , ale...

Bravčový wok s čiernym pivom
panenku očistíme, nakrájame na slíže, osolime a prudko opečieme na olivovom oleji. vyberieme...

Skalické bravčové rebierko
Upravené bravčové rebierko, opečené z oboch strán do zlatova a udesné na zeleninke Mäso je...

Teľacia sviečkovica na tekvicovom pyré
Teľaciu sviečkovicu osolíme, okoreníme, pridáme vetvičky rozmarínu, vložíme do vrecka na pečenie, zaviažeme a dáme do...

Rillettes z muflonieho pleca v pomalom hrnci
Keď to ide z bravčového mäsa, tak prečo nie z diviny? Skúsil som a delikatesa je...

Varenie v jednom hrnci
Recept som našla na internete, páčil sa mi tak som ho vyskúšala. Milujem jednoduché rýchle-chutné...

Rýchle domáce mexico
Mám niekoľko receptov a aj som videl niekoľko receptov v TV na plnené tortilly. Samozrejme, ...

Zapékané brambory líného kuchaře
Po mnoha letech trmácení po všech možných kuchyních si vážně užívám jen vaření doma. Začal jsem...

Fazuľkový prívarok à la lady Ann
Veľmi rád siahnem po rcp s vôňou spomienok na moju babičku lady Ann. Na dvore „šéfovala”...

Zapekaný karfiol s údeninou (fotoreceot)
Súčasťou dnešného obeda bol aj zapekaný karfiol vývar som použil na polievku a údené koleno pečenie...

Hríbový guláš v bochníku
Na masti opražíme cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, soľ, čierne korenie, sladkú červenú papriku...

Pečené karé s zeleninou
Tak som sa rozhodla upiecť karé vcelku. So zemiakmi a kopou zeleniny. A celkom sa...

Bravčové koleno na pive s pórom
Bravčové koleno naň je tu viac receptov no na takýto nie je. Varil som ho pred...

Bravčová krkovička na víne a hrášku
Chutné šťavnaté mäso z bravčovej krkovičky bez kosti.

Kuracie stehná na ázijsky spôsob s ryžou
K ázijským receptom sa najlepšie hodí jazmínová ryža, ktorá je nádherne voňavá a sypká. Skúste ju podávať s kuracími kúskami dusenými v sójovej omáčke....

Hovädzia roštenka s kuriatkami
Dnešný sviatočný obed z hovädzej roštenky a opäť sa mi podarilo zohnať ešte čerstvé kuriatka. Mám...

Kapor na zeleninovom ragú
Očistené plátky z kapra opláchneme, osušíme a hmatom skontrolujeme, či neobsahujú zabudnuté kosti. V...

Tilapia po provensálsky
Tilapia je vhodnou rybkou pre milovníkov nezdravého pangasia. Chuť ešte lahodnejšia, bez kostí ! :-)

Farro šalát
Farro je znama obilnina v talianskej kuchyni a v poslednej dobe je velmi popularna aj ...

Cestovinové mušle plnené mäsovými guľkami s paradajkovou omáčkou
Nie je to tak dávno čo som objavila semolínu a priznám sa, že mi chutí viac...

Rukolový šalát s hruškou a tvrdým syrom
Recept mám z knihy " Hneď to bude " od Dr. Bukovského a Pavla Liptáka...