Risotto Milanese - národné jedlo Talianska
História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...
Mäso na S-Čchuánsky spôsob
Po dlhšej dobe zas niečo zo staršej čínskej kuchárky. Rcp som pozmenila len málinko, zabudla...
Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno
Jednoduché pečené koleno s medom, cesnakom a so saturejkou.
CHLIEB po lopate - inšpirácia 2
@jerica chcem vyvrátiť mýta že chlebík upiecť je ťažké a je s tým veľa práce, viem že...
Bublajúca panvica
Návod na toto obyčajné, lacné a pritom vynikajúce jedlo je z knihy Zemiaky - 100 receptov
Patatesli Bulgur Pilav
Zemiakovy Bulgur Pilav. Je to velmi jednoduche, vyborne a rychle jedlo ;-)
Moja rýchla a zdravá polievka ( fotorecept )
Túto polievku si robím, keď si nestihnem nejakú uvariť. Všetka zelenina je tam v surovom...
Hrachová a zemiaková kaša s domácim údeným
Táto kombinácia a dochutená hrachová kaša chutila mojim chlapom viac ako som myslela. Aj keď bez...
Srnčie ragú s gnochii
Je to dobrota ktorú máme veľmi radi, tak sa chcem s Vami podeliť o gurmánsky zážitok....
Pečené kura po portugalsky
Cacciatore znamena polovnicke. Tak sa v originaly vola tento recept, kedze sa tradicne pouziva bazant/...
Syrové guličky
Dnes ma stretla suseda (korpulentná odkedy ju poznám a zvyknutá na to, že som "vyžla") a...
Pestré zdravé letné zeleninové placky
Je tu čas mladej letnej zeleniny a ptrebných vitamínov, pripravila som z nej pestré a chutné...
Hromničné kyslé zemiaky s mäsom
Voda z kyslej kapusty dáva tomu ohromnú chuť. Prečo hromničné, lebo teraz tá voda z...
Kapustová polievka na zdravý spôsob
Kapustovú polievku zvyčajne pripravujeme so slaninkou. Ja ponúkam zdravšiu variantu tejto polievky s červenou repou...
Šošovica ako hlavné jedlo
Hovori sa, ze krasa nie je vsetko... Tato sosovica nie je na pohlad moc pritazliva, ...
Fırında tavuk köfte (Kuracie fašírky z rúry)
Výborné fašírky z kuracieho (prípadne morčacieho) mäsa zapekané v rúre so zeleninou.
Husacie prsia na pomarančoch s ďumbierom a ryžou Basmati
Husacie prsia šikmo narežeme do hĺbky kože, osolíme, okoreníme a posypeme rascou. V chlade...
Rýchly šalát na večeru
Zúčastnil som sa na jar jedného vitariánskeho predĺženého víkendu. Bola to pre mňa zaujímavá skúsenosť fungovať...
Pečené bravčové pliecko s voňavou krustou
Máme radi klasicky pečné bravčové pliecko, ale v nedeľu sa žiadalo inak, ako ho robím....
Pomaly varený bravčový bok s paprikou
Bravčový bok si robievam dosť často, ale v pomalom hrnci som ho robil prvý krát...
Špagety so syrovo-bazalkovou omáčkou a tuniakom
Moje najoblúbenejšie špagetky . Inakšie už ani nerobím . A to som ich len raz...
Jarný zemiakový šalát
Toto je moje obľúbené jedlo, ktoré robím hlavne na jar s mladou zeleninkou... základ sú...
Krkovička marinovaná v aceto balsamico, oleji, tymiane a rozmaríne
Na No. Salty ma zaujal krásny a jednoduchý recept práve pre skvelú marinádu. Pôvodný recept je...
Vyborná tenučká pizza
Suroviny na cesto zmiesime bud v pekarni alebo ručne a nechame kysnut 1/2 hod. Ja som cesto...
Dubákové rizoto
Dubáky patria nesporne medzi slovenské pochúťky. Používajú sa čerstvé i sušené. Pridávajú sa do...
Palacinky na slano s hubovou plnkou
Tento rok sme mali veľa húb a potrebovala som minúť tie z minulého roka. A keďže...
Pikantné krevety
Krevety su bohate na bielkoviny a jod. Nemaju skoro ziadne kalorie, preto su vhodne aj...
Šošovicová sekaná
Šošovica je mimoriadne zdravá strukovina, pretože obsahuje množstvo vlákniny, bielkovín, horčíka, železa a...
Lokša plnená slivkami a makom
Plnka: Cukor roztopíme na tekutý karamel, vložíme nakrájané slivky a povaríme ich do zmäknutia.
Karbonátky z ovsených vločiek
Tento recept som objavila v starom kuchárskom kalendári (2002) a kvôli jednoduchému opisu prípravy som sa rozhodla...