Broko-karfi placky aj z parného hrnca fotorecept

bibia1 - fotkabibia1, 7. apríla 2012
Broko-karfi placky aj z parného hrnca (fotorecept)
Foto: bibia1
12 ks
porcií
10 minút
príprava
15+20 minút
na 180 °C

Suroviny

10 dg
1 ks
2 ks
:
:




Postup

  1. 1

    Do parného hrnca dáme brokolicu, karfiól, zemiaky, tie osolíme a dáme pariť na 15 min.

    Broko-karfi placky aj z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po 5 min. brokolicu a karfiol vyberieme a necháme pariť len zemiaky, ešte na rýchlo som tam šupla mrkvu :)

    Broko-karfi placky aj z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ si ponorným mixérom rozmixujeme broko-karfi :)

    Broko-karfi placky aj z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme na jemno nakrájanú cibuľku

    Broko-karfi placky aj z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    salámu, vytiahneme mrkvu, tiež nadrobno nakrájame.

    Broko-karfi placky aj z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na rade je vajíčko, premiešame, ak treba pridáme strúhanku na zahustenie a dochutíme soľou, korením.

    Broko-karfi placky aj z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vytvarujeme placičku a obalíme v strúhanke,

    Broko-karfi placky aj z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    placky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry upiecť do zlatova. Mne to trvalo 20 min.

    Broko-karfi placky aj z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zemiačky po 15 minútach tiež vyberieme z parného hrnca, pridáme maslo a premiešame, podľa chuti pridáme bylinky, ja som dala petržlenovú vňať. Podávame so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.

    Broko-karfi placky aj z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

dorisa
perfektný fotorecept, chválim a zajtra by som prišla aj ja na obed
modrykamen
Čo ja viem? Keď zeleninové jedlo, tak načo je tam saláma? Páči sa mi, že nevyprážaš a zeleninu varíš v pare.
myalab
Skvely receptik, ale podla chuti mojej rodiny ja by som tiez salamu nedavala, pokazi chut zeleninke, ale kazdy si pouzije co mu chuti :)
martamm
Pekny repeptik, parnu nadobu mam do mikrovlnky a to pečenie v rure je tiez super, bez mnozstva oleja, salamu nahradím udenym tofu a bude to bezmasite, ukladam.
marta23
Varechárky, viete, že od zajtra, 10.4. budú v Lidli predávať Parný hrniec za 29,99€ a Hrniec na ryžu za 19,90€. Varenie v pare je zdravé.
aylinka
Zdravé jedlo , ale bez tej salámy, radšej to údené tofu, ukladám
cica2
velmi sa mi páčia tvoje receptíky z parného hrnca!
bibia1
@ jody dúfam, že sa nehneváš, sú skoro rovnaké :) - možno len povedať, že parného hrnca sa netreba báť a dá sa v ňom pripraviť skoro všetko - a tým nemyslím len tento receptík
@ cica2 - ďakujem, Ivka - ja sa neviem nabažiť tých tvojich :)
bibia1
hi, už som zabudla ako písať nicky???? :D
jody
@bibia1 , jasné, že sa nehnevám, nemám na to copyright... :-D
a k tým nickom - nedávaj za zavináčom medzeru...
cica2
@jody aj ty by si si dala na foto -copyright keby si zistila, že ti niekto tvoj recept aj fotkami skopíroval a vydaval by ho za svoj....tak, som si už vodoznak zmenila aby teda " moje copyright" nikoho nerozčarovalo :- D....Zdenka, ďakujem, teším sa že sa ti aj moje recepty páčia :-)
jody
@cica2 , no fotka určite, ale myslela som copyright na recept ako taký




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia