Kuraci steak s vínovou-hubovou omáčkou a zemiakmi zapečenou zeleninou
Foto: dorenika
Tie zemiaky so zeleninou sú taká vegetariánska verzia pastierskeho koláču.
porcie
príprava
na 10 °C
Suroviny
500 g |
|
250 g |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/4 hrnčeka |
|
|
|
|
|
|
|
Na prílohu: | |
500 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1/2 hlávky |
|
1 hrnček |
|
Postup
-
1
Umyté kuracie prsia osolíme a okoreníme,zľahka opečieme na panvici a dáme na 15min do truby na 180 stupňov.
- 2
Nakrájané huby si osmažíme do mäkka (2min) na olivovom oleji a pridáme víno a vývar,povaríme 4 minúty a pridáme smotanu,premiešame.Pridáme soľ,korenie a trošku tymiánu a povaríme 8 minút.
- 3
Očistené a nakrájané zemiaky dáme variť do mäkka.Očistíme si mrkvu a petržlen,nakrájame na malé kúsky.Dáme variť spolu s karfiolom a hrachom do skoro mäkka. Zo zemiakov spravíme pyré s trochou masla a smotany. Do scedenej zeleniny pridáme maslo a tymián a vysypeme na pekáč,prekryjeme zemiakovým pyré a dáme zapiecť na 180 stupňov na 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu