Košíčky z kuracích pŕs
Dneska som skusila tento sposob zapekania kuracieho masa. Maso bolo chutne, zapekalo sa vo vlastnej...
Kurča s lečom v alobale
Očistené, umyté a osušené porcie kurčaťa posolíme, okoreníme, vložíme na panvicu s horúcim olejom...
Fazuľový burger v domácich žemličkách
Z mlieka, droždia, soli a cukru spravíme kvások, ktorý poprášime múkou a necháme vykysnúť. Keď...
Mäsové guľky z Königsbergu
... originál nazývané Königsberger Klopse je nemecké jedlo, ktoré tu v Nemecku majú radi mnohí ľudia....
Zapečené rybie filety/filé
Tento recept je výsledkom snahy o prípravu netradičného pôstneho jedľa napríklad na Veľký piatok, alebo na...
Zemiakové gule s kuracou pečeňou a bryndzovou omáčkou
Gule plnené pečienkou so šalviou som videla v nástennom kalendári. Prispôsobila som recept našim chutiam, ...
Bryndzou gratinovaná zelenina
Cudzinci spoznávajú Slovensko cez bryndzové halušky. Ikonickej lahôdke sme však dlžní väčší priestor. Dajú sa...
Domáce bryndzové halušky so slaninkou
Klasika nesklame, obľúbené jedlo, vyhľadávané v reštauráciách, na salašoch.
Šošovicová polievka
Šošovicu pred varením namočíme na 1-2 hodiny do vody. Očistenú mrkvu a petržlen nakrájame na menšie kúsky...
Omeleta so zeleninou
Na horúci olivový olej dáme na kocky nakrájanú červenú papriku, mladú cibuľku a krátko podusíme...
Nedeľný obed
Je to veľmi chutný a výborný obed hoci aj slavnostnejši. Váhu potravin neuvádzam z toho dôvodu...
Volské oko úplně jinak
Tak se mně ani nechtělo tenhle recept dávat. Ale když je to tak strašně dobré...
Šmykľavý šalát - ázijský
Ja mám túto slovenskú klasiku veľmi rád a často sa u nás podobne robila ako tu je...
Nevarené špagety
Variť varím už veľmi málo, ale to neznamená, že sme o hlade ;-) Pripravujem najmä...
Linguine po neapolsky
Taliani tvrdia, ze cim menej surovin, tym lepsi vysledok. Tento recept je toho dokazom....
Choucroute (šukrút)
Vo Francúzsku často podávaná alsaská špecialita mi prišla vhod, potrebovala som minúť klobásky a navariť niečo...
Hrachová kaša s údeným mäsom
Na vojne sme túto kašu volali betón. Nikto nechcel mať vtedy službu v kuchyni....
Vyprážané kuracie kúsky
Vyprazane kuriatko tymto sposobom je chutna zmena od klasickeho vyprazania v trojobale.
Plnený morčací rezeň v syrovom cestíčku
Rezne, či už plnené, alebo nie, z času na čas, dobrá klasika...
Lečo s fazuľou v novom šate
Tohto roku som zavárala lečo novým spôsobom, bez predvárania, podľa rád z diskusie tu na Vareche. Chcela...
Grilovaná panenka so šípkovou omáčkou
Očistené mäso (200 g na porciu), pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme. Na rozpálenom grile...
Šošovicový prívarok so strateným vajcom
Vo dvoch hrncoch pripravíme cibuľovo–cesnakový základ. Do prvého dáme klasickú šošovicu, orestujeme, zalejeme vývarom,...
Langoše tak, ako ich robím ja
Viem, že je tu celkom dosť receptov na langoše, sama som ich zopár skúsila :-)...
Slaný tvarohový koláč
Určite to poznáte, nestíhate vypekať, vyvárať a rodinka by niečo chutné rada. Vtedy určite...
Zaprávané jarné ragú
Tento recept som vybrala zo židovskej kuchárskej knihy, len som nemala práve teľacie pliecko, tak...
Dusený kel s cícerom
Opäť vám predstavujem moju obľúbenú kombináciu - kel a cícer. V recepte pšeno s kelom a...
Kura á la Bresse
Toto je tradičný francúzsky recept, ktorý robievam dosť často a ponúka alternatívu k slovenskému grilovanému kuraťu,...