
Plnené pečené domáce bravčové rebierka
Dnes som rebierka plnila. náhodou som mala také, na ktorých bolo dosť mäsa a tak...

Cesto na pizzu
Ciest na pizzu je tu asi tiez pozehnane ale malo kedy sa mi priblizilo k tej pizzovej...

Kaukazské „chinkali“ s mäsovou plnkou
Pripravíme cesto, vyvaľkáme a vyrežeme z neho kolieska s priemerom 15 centimetrov.

Vepřové nudličky s liškami na smetaně
Měl jsem kousek vepřové kýty a když jsem něco potřeboval v mrazáku, objevil jsem ještě balíček...

Bryndzovník
Možno mnohým pripomenie populárny "quiche", postup je určite podobný, no ja ako lokál patriot sa...

Kuracia roláda z parného hrnca
už dávno som nepridala recept z parného hrnca hoci ho používam veľmi často a veľmi rada.....

Cesnakové špagety s vajíčkom
väčšinou stačí na špagety omáčka z konzervy, ale občas sa žiada zmena a stačí k tomu...

Rezne v snehovej pene
Takto som dnes navarila, možno pre mnohých klasika , ale u nás super obed.

Rolovaný bôčik nastudeno
Perfektná mňamka pre veľkých papkáčov, ktorá vždy počká v chladničke na tú správnu chvíľku. Medzi...

Zemiakové pusinky Duchesse
Obyčajnú zemiakovú kašu premeňte na elegantné pohostenie na večierok. Pod chrumkavou hnedou kôrkou sa skrýva lahodné...

Zapečené údené tofu
Údené tofu nakrájame na rezance a rozložíme v nízkej vrstve na dno zapekacej misy.

Pomarančový kurací steak s čokoládovo-karí omáčkou
Takže robím Sočku do školy a samozrejme o čokolade:Dako inak keď ju tak milujem no a...

Zdravé lasagne s cuketou a kuracím mäsom
Lasagne tak trochu inak. Nízkosacharidové a hlavne zdravé.

Fresh wrap
Veľmi dobré a sýte jedlo, ktorého príprava vám nezaberie až tak veľa času. Wrapy aú...

Zajac pani Terky
Tento recept mám od pani Terky. Je v ňom veľa koreňovej zeleniny a navrchu je zemiaková...

Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda
Vynikajuce talianske predjedlo, pochadzajuce z Apulie. Je svieze, lahke, idealne pre horuce letne...

Údený jazyk s cícerovým pyré a ružičkovým kelom
Údený jazyk považujú mnohí za gurmánsku lahôdku. Nemusíte ho podávať tradične s horčicou či chrenom...

Mleté morčacie mäso v miske
Takto upravené morčacie mäso je veľmi dobré. Omnoho chutnejšie ako klasické fašírky.

Choucroute (šukrút)
Vo Francúzsku často podávaná alsaská špecialita mi prišla vhod, potrebovala som minúť klobásky a navariť niečo...

Kuracie stehná s karfiolom - fotorecept
Snažím sa v týchto teplých dňoch variť šetrnejšie a čo najkratšie. Tak som spravila na jednom...

Krkovička à la Východ
Krkovičku nakrájame na hrubé pláty a prepolíme, potom každý kus zviažeme niťou.

Pečené pstruhy so šampiňónmi, provensálskym korením a smotanou
Takto upraveného pstruha máme najradšej...

Rezne z bôčika
Do zomletého bôčika primiešame soľ, mleté čierne korenie a mlieko. Masu uložíme na chladné miesto...