
Choucroute (šukrút)
Vo Francúzsku často podávaná alsaská špecialita mi prišla vhod, potrebovala som minúť klobásky a navariť niečo...

Bezgluténové palacinky z ryžovej múky
Vyskúšajte tento recept na palacinky a zistíte, že pripraviť ich verziu bez gluténu a s použitím klasických surovín nie je žiadna veda....

Guláš z kuriatok
Očistené kuriatka dobre umyjeme a necháme odkvapkať. Cibuľu očistíme a nadrobno posekáme. Údenú slaninu pokrájame na...

Pečené pstruhy so šampiňónmi, provensálskym korením a smotanou
Takto upraveného pstruha máme najradšej...

Hráškový bulgur s červenou cibuľou
Najlepšie recepty vznikajú náhodne a tento je jeden z nich. Hlad a suroviny, ktoré som...

Srdce na kyslo s dubákovou omáčkou
Na lyžici masla opečieme na malé kocky nakrájanú cibuľu, zalejeme vodou, pridáme očistené a umyté...

Pikantná tuniaková nátierka
Nátierky robievam často, máme ich radi a keď má človek menej času, ako ja dnes,...

Karfiol a brokolica s holandskou omáčkou
Jednoduchý ľahký obedík. Uvarenú zeleninu zalejeme holandskou omáčkou.

Obyčajná huspenina
Ahojte. Moji rodičia boli jednoduchí ľudia a tak vyzerala aj domáca kuchyňa. Z mnohých výborných jedál pripravovaných...

Poľovnícky teľací guláš
V nedeľu som zvykla variť spravidla vývar. Dnes som urobila výnimku a pripravila som teľací guláš....

Plnené kuracie prsia s pečenými zemiakmi
Úplne obyčajné jedlo, no tanier je prevoňaný bylinkami.

Zeleninový hamburger
Jeden z mojich obľúbených, jednoduchých receptov na prípravu hamburgeru bez mäsa. Inšpirované : https://www. eatingbirdfood. com/sweet-potato-black-bean-burger-recipe/...

Výborné zeleninové lasagne
Tieto lasagne sú bez akéhokoľvek živočišného produktu, no napriek tomu sú úúúúžasnéééé.

Zdravé lasagne s cuketou a kuracím mäsom
Lasagne tak trochu inak. Nízkosacharidové a hlavne zdravé.

Mleté morčacie mäso v miske
Takto upravené morčacie mäso je veľmi dobré. Omnoho chutnejšie ako klasické fašírky.

Kuracina na zelenine s krúpami
Jednoduché chutné kuracie mäso so zeleninou a s jačmennými krúpami.

Jelení chrbát s paštrnákovým pyré a ružičkovým kelom
Jelení chrbát umyjeme, osušíme, odblaníme, osolíme, okoreníme, podlejeme olejom, pridáme čerstvý...

Medailóniky z daniela s gaštanovým nákypom na Portito omáčke
Danielí chrbát odblaníme, nakrájame na medailóniky, osolíme, okoreníme, podlejeme olejom a necháme uležať...

Huspenina
Huspenina, studeno, studzenina, kočonina, ale ešte možno viac má táto pochúťka mien. Je to tradičné jedlo, ktoré...

Ovsený koláč s tofu-krémom a ovocím (vegan)
Tento koláč považujem za jeden z najzdravších, aké tu mám:-). Neobsahuje cukor ani olej...

Plnená paprika bez papriky
Milujeme plnenú papriku... no nie som jediná kto nemá rád uvarenú papriku samu o sebe. A...

Pizza z kysnutého cesta
Pizzu má rád skoro každý. Rada ju robievam na obed či večeru. Najradšej mám len...

Strapaté zemiakovo-brokolicové placky
Zemiakové placky nemusia byť iba starou známou klasikou. Dajú sa obmieňať pridaním inej zeleniny...

Kuracie ragú na Chardonnay s dubákmi a s estragónom
Tento výborný recept pochádza z francúzskej kuchyne, len miesto šampiňónov som použila dubáky, kedže je...

Restovaná kuracia pečeň a jej vyprážaná verzia
Veľmi dlho som toto jedlo nerobil, tak som to takto spojil...