Losos s bazalkovou omáčkou (Salmone al basilico)
Tento recept pochadza z krajiny mojho manzela, Talianska. On to aj varil. Velmi radi jeme ryby...
Sladké, ale zdravé lievance
V našej rodine sa snažíme jesť zdravo, nekonzumujeme napríklad cukor, no sú dní, kedy...
Letný zeleninový plech na vyprázdnenie chladničky
Ak žijete v meste tak ako ja, určite to poznáte. Desať mesiacov do roka zháňate,...
Vyprážaný volovec
Nedávno pridala do receptov Dorisa vyprážaný syr, i keď mal aj oponentov, pridávam ho aj...
Cícerová cesnačka s krutónmi
Táto polievka je naozaj jednoduchá a mňam. Kto ešte nevyskúšal, určite si ju zamiluje...
Gratinovaný karfiol
Gratinovanie je... ?Rúru zohrejeme na potrebnú teplotu a potom prepneme tak, aby hrial len vrch. Je nutné...
Študentské cestoviny aj pre pracujúcich
Čo ten názov? Často to bol môj rýchly obed, keď som prišla zo školy. Ľahká, ...
Kuracie krídla v rímskom hrnci
Pečené s kelom a zemiakmi, podliate sladkou smotanou... ozaj a toto ste vedeli? Kel...
Placičky z červené čočky a kuskusu
Tak opravdu nevím jestli jsem ještě normální a nebo už ne. Dělám něco, čemu bych...
Stratené vajíčka
Urobil som na raňajky tieto famózne vajíčka, pripravujem ich aj ako prílohu. Ako som sa...
Pečená paprika
tieto papriky robievam hlavne cez sezonu ked je vela paprik, taku chut som na to dostala, že...
Pide s náplňou z mletého jahňacieho mäsa
Pide je plochý turecký chlieb, zvyčajne okrúhleho tvaru a hladký, sú však aj iné tvary...
Zapečená plnená kapusta
Mäso zomelieme. Ryžu umyjeme, sparíme a necháme odkvapkať. Potom k nej pridáme zomleté mäso,...
Cviklové pirohy
Suroviny na cesto zmiešame v miske a necháme odležať tak asi 30 minút. V prípade potreby...
Kuracie prsičká à la improvizácia
Klasická pomaly každodenná otázka... čo dnes spraviť na obed???? Kuk do chladničky, zeleninka je v nej...
Bravčové koleno mňam
Koleno vykostíme. Z horčice, piva, prelisovaného cesnaku, soli a hubového korenia pripravíme kašičku.
Špenátové rezance s nivovou omáčkou
Dnes sme mali na obed. Ja len rezance s omáčkou pretože tak to mám rada a...
Zapekaný patizón Oravienka
Tento patizón s hlivou a ďalšou zeleninou som "vykoumala" priamo v Zázrivej, nádhernom našom oravskom sídle...
Barbecue v kuchyni
Leto odišlo , jeseň pomaly tiež. My pod V. Tatrami máme už pomaly nefalšovanú zimu. Tatry už...
Karfiol po rímsky
Karfiol rozoberieme na ružičky a umyjeme. Na oleji speníme nadrobno pokrájaný cesnak a petržlenovú vňať, ked...
Cestoviny s bielou fazuľou a mäsom
Natrafila som na krásnu bielu maslovú fazuľu a hoci som ešte nemala konkrétnu predstavu, čo z...
Cícerový kuskus
Nasla som viacero receptov na kuskus, ale takyto zatial nie. Pridavam pre inspiraciu (a aby...
Sójové mäso s karí a zelerom
Pridávam ďalší recept, ktorý obsahuje zeler :) Je to vlastne soté so sójovým mäsom, sójovými...
Cannelloni plnené zeleninou
Z hrubej múky, vajec, soli a špenátovej drviny vypracujeme cesto. Rozvaľkáme ho na tenko...
Pikantné kura s čínskou kapustou
Pripravte fantastický plátok opečených alebo ugrilovaných kuracích pŕs na podstielke z orientálne ochutenej čínskej kapusty.
Krkovička na pive a pomarančoch
Tento recept je na 2 fázy - mäso bude najprv marinovať zopár hodín v pivovej marináde a...
Koložvárska kapusta
tento receptik mám od svojej mamy, je to taka rýchlovka-aspon pre mna a chuti to skvele...
Kelový závitok na kuracej pečeni
kelový závitok pripravený na pare, plnený zeleninou a sójovým syrom tofu, podávaný na kuracej pečeni....