Foto: lenkac
Inšpiráciu na tento recept som našla v mojom obľúbenom časopise ,, Dobré jedlo ,, :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na troške oleja si speníme cibuľu a neskôr pridáme na drobno nakrájaný cesnak. Všetko osmažíme domäkka.
- 2
Mrkvu, petržlen a zemiaky si nakrájame na menšie kocky.
- 3
Do pripravené základu cibuľa - cesnak pridáme nakrájanú zeleninu a zemiaky a smažíme pár minút.
- 4
Pridáme pretlak, soľ, mleté čierne korenie a dobre premiešame.
- 5
Do zmesi pridáme vývar (voda) a polievky varíme,kým zelenina nezmäkne.
- 6
Keď je zelenina mäkká, polovicu zeleniny odoberieme na bok a zvyšok zeleniny so šťavou pomixujeme. Do pomixovanej zmesi pridáme odobratú zeleninu, ktorú sme si odložili a scedenú fazuľu.
- 7
Polievku chvíľku povaríme a ochutíme nesekaným kôprom, prípadne ešte dochutíme soľou a čiernym korením.
- 8
Prílohou k tejto polievke je chlieb. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu