Výborná pórová polievka
Veľmi chutná sladko-kyslá polievka, ktorú som sa naučila od mojej svokry. Je veľmi jednoduchá, rýchla a z mála surovín....
Špagety v cesnakovo-syrovej omáčke
Pretlačený cesnak orestujeme na masle v hlbšej panvici. Pridáme slaninu narezanú na kocky a orestujeme spolu...
Kapor na spôsob „Rác“
Kapra nakrájame na kusy a prešpikujeme slaninou. Zemiaky uvaríme v šupke a nakrájame na plátky.
Falafel
tento recept patri do arabskej kuchyne, ale je zdravy a chutny a moze sa zaradit do...
Fašiangové prstienky zo zemiakového cesta
Na dnes som pripravila pre fašiangovníkov niečo na pohostenie... ponáhľala som sa, aby som to do...
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Komerčný recept<br />Omáčka zo sladkého bieleho vína a smotany vyčaruje z vášho obedu zamatový zážitok.
Kuracie ragú na Chardonnay s dubákmi a s estragónom
Tento výborný recept pochádza z francúzskej kuchyne, len miesto šampiňónov som použila dubáky, kedže je...
Balatonská špecialita
Nakrájanú cibuľu speníme, pridáme na rezance nakrájané stehno a sprudka opečieme. Asi po 5 minutách podlejeme...
Pečené teľacie mäso
Je to taká sviatočnejšia verzia. Moja španielska rodina robí takýmto spôsobom aj plnenú mäsovú roládu...
Granadír, ktorý chutí všetkým
Spôsob akým pripravujem klasický granadir nik nepozná a keď ho takto pripravím, chutí aj tým, ...
Kyjevský kotlet v mojej úprave /fotorecept/
Ide o vykostené kuracie prsíčko s ponechanou hornou časťou krídelka, čo vytvára kotlet. Je plnený...
Kuracia pečeň v nalešníku na dusenej kapuste
Návšteva si želala slovenské jedlo, tak som ho skombinoval podľa seba. Pečeň, bársakú do...
Jemná krémová paštrnáková polievka dvoch chutí
Krémové zeleninové polievky mám rada a rovnako rada skúšam nové varianty. Tentoraz som zvolila paštrnák, ...
Karfiol a brokolica s holandskou omáčkou
Jednoduchý ľahký obedík. Uvarenú zeleninu zalejeme holandskou omáčkou.
Nátierka z pohánky
Komerčný receptPohánka je prirodzene bezlepková a doslova plná zdravia - obsahuje bielkoviny, glycidy, lipidy a...
Hovädzia nožina s kosťou a šampiónovo-olivovou omáčkou.
Rozhodol som sa, osso boco trochu zmením. Mal som dva kúsky, no nie teľacie,...
Pikantná tuniaková nátierka
Nátierky robievam často, máme ich radi a keď má človek menej času, ako ja dnes,...
Plnený karfiol so syrovou omáčkou
Tento recept ma upútal v jednom zahraničnom časopise už veľmi dávno a tak si ho pripravujem podľa...
Tinga
Jednoduchý a pomerne rýchly mexický recept. Pripravuje sa z kuracieho, bravčového alebo hovädzieho mäsa.
Rýchly krabí šalát
Recept mám z letáku, no odkedy som naň natrafila je u nás veľmi obľúbený.
Svieži šalát
Tento šalát som prvý krát jedla v jednej reštaurácii kde ma prekvapila tá kombinácia zeleniny a bryndze....
Špíz z kuracích pŕs a pečienok
Tento recept patrí medzi moje obľúbené recepty, lebo je veľmi chutný. Milujem prepojenie chutí mäska...
Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine
Bravčové líčka umyjeme, očistíme a osušíme. Očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame ju na väčšie kusy...
Paleo pečené rebierka
Čas pečenia je trošku únavný ale môžete si rebierok pripraviť za 2-3 plechy a potom postupne vyberať...
Grilovaná krkovice v lázni
Nejlahodnější maso jaké si můžete připravit. Nejen krkovici. Množství oleje je pouze orientační, je...
Slané palačinky plněné masem
Do mísy vlijeme mléko, přidáme sůl a pepř, vajíčko, olej. Metlou promícháme a...
Kocmrda
Dávno zapomenutý, prvorepublikový recept s úsměvným názvem. Odkud se vzal, netuším. I...
Pečeňová paštéta
Tento recept robil môj svokor, robili sme ho na zabíjačku a to preto, že vtedy...
Plnená cuketa so šťuchanými zemiakmi
Cuketu rozrežeme pozdĺž a vydlabeme vnútro, ktoré následne nakrájame na kocky. Kusy cukety dáme zatiaľ do...