
Fougasse - francúzsky chlieb v tvare listu z Provensálska
Francúzsko je preslávené svojim chlebom rôzneho druhu. Vybrala som recept na Fougasse, ktorý pochádza z Provensálska....

Slaný thajský bôčik
Preco thajsky neviem? recept som spravil podla malajskej kucharky Patsie Cheong http://www. mphonline. com/books/nsearchdetails. aspx?&pcode=9789674142032

Polníček so sójovými kúskami, cukrovým hráškom a šampiňónmi
Sójové rezance uvaríme v osolenej vode s niekoľkými zrniečkami čierneho korenia. Precedíme a necháme mierne vychladnúť....

Kuracie prsia so zeleninou a kečupom
K tomuto receptu ma inšpirovala vnučka. Veľmi miluje kečup a kuracie prsia . Tak som dnes...

Uhorková čína
V Azii co je v sezone z toho sa spravi china. Ked su uhorky tak ako...

Zelený šalát s bryndzou
Tento receptík by sa dal zaradiť aj do raw stravy - ale obsahuje bryndzu, preto by...

Zeleninové rizoto s čerstvými hubami
Aj malé množstvo nazbieraných jedlých húb dokáže urobiť veľkú radosť. Tie červené muchotrávky vyšité na prestieraní...

Guláš z bravčových kolienok
Guláš z vepřových kolínek jsem si oblíbil a při současné ceně hovězího masa ho vařím častěji.

Krkovička s hubami zapečená pod syrom
Ani som nemala v pláne to sem dávať, ale keďže huby rastú ako divé, možno niekoho inšpirujem, ak už nevie, čo s nimi....

Tekvicové karí
Pri nákupoch v tržniciach sa pulty prehýbajú pod váhou čerstvo odtrhnutých tekvíc. Pripravte si výborné tekvicové...

Bravčová panenka so sušeným ovocím
Najradšej mám pečené recepty, kým sa jedlo pripravuje, človek má čas venovať sa deťom a...

Cviklová polievka s jablkom a chrenom
Kombinacia cerstvej cvikle a jablka dava lahodnu, mierne sladkastu chut.

Kuracie prsia s brokolicou a cestovinou
Je to ľahko stráviteľné, zdravšie a pomerne rýchlo uvarené.

Vyprážané tofu v sezamovej strúhanke
Milujete chute Ázie? V tom prípade sa vám vyprážané tofu so sezamom bude veľmi páčiť! Vyskúšajte sami...

Cesnaková polievka
Polievku môžete pripraviť jemne cesnakovú, ale aj poriadne ostrú.

Šalát podľa herečky Jennifer Anistonovej
Svieži, chutný a výborný len tak na obed alebo ako príloha k mäsu, tofu alebo opečenému halloumi....

Kubánske mäso
Tento recept som videla v telke. Robila ho pani pôvodom z Kuby. Je to extrémne...

Sojové ohnivé maso v bramboráku
Každý z nás určitě někdy jedl tuhle pro mne obrovskou pochoutku. Bramborák a v něm kupu...

Dukátové buchtičky podľa babičkiného receptára
Z trochu mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások, ktorý necháme nakysnuť. Nakysnutý kvások...

Risotto Funghi s bielou špargľou
Nato, že som to robila po prvýkrát v živote to bolo úúúžasné!!! A v celku jednoduchý recept...

Kukuričné penne so sójovými kockami
Skúsila som maximálne zrýchliť prípravu a zároveň uvariť niečo jedlé z toho, čo bolo doma...

Marinované bravčové mäso na ananáse
Mäso treba zopár hodín marinovať, no najlepšie je mäso pripraviť deň vopred. Mamina tento recept...

Kaťák od mojej sestry
Kaťák - tak nazýva toto jedlo moja sestra, inak katušle. Netuším, čo ten názov...

Voňavý králik na olivách
Skúšala som nový recept na ušiaka :) kombinácia podľa časopisu Apetit s úpravou a lá Stanči :D...

Široké rezance s kúskami restovaného lososa
Na oleji orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme na kocky nakrájaného lososa, nakrájané cherry paradajky, ...