Karfiolový koláč - rýchly, jednoduchý a lacný

adeja - fotkaadeja, 24. júna 2013
Karfiolový koláč - rýchly, jednoduchý a lacný
Foto: adeja

Dnes na obed som nevedela, čo variť. Nechcelo sa mi stáť pri sporáku v týchto horúčavách dlho, ale chcela som, ab výsledok chutil. A Zobraziť celý popisDnes na obed som nevedela, čo variť. Nechcelo sa mi stáť pri sporáku v týchto horúčavách dlho, ale chcela som, ab výsledok chutil. A chutil. :) Tak nech sa páči, tip na rýchly, chutný a zdravý obed (večeru) :-))

Suroviny

1
2
100 (cca) g




Postup

  1. 1

    Uvarila som sii umytý a na ružičky rozobratý karfiol ( 10-15 minút). Potom som si ho scedila, dala o väčšej misky, tam som ho vidličkou roztlačila, pridala vajíčka, soľ a strúhanku (odhadom...tak aby bola masa vláčna, jednoucho tak akurát :D ).

    Karfiolový koláč - rýchly, jednoduchý a lacný - obrázok 1
  2. 2

    Misu na pečenie, alebo pekáč som vymastila a vysypala strúhankou no a karfiolový zázrak som piekla 20-25 minút pri 180 °C. Na vrch som dala asi tri plátky masla, ono sa to pekne rozpustí a zapečie. Keby som nebola lenivá a išla by som o obchodu,určite by som na vrch dala aj syr :) A na záver ako príloha akákoľvek zelenina :) :) Dobrú chuť

Diskusia k receptu

modrykamen
A odpadne to zdĺhavé vyprážanie a nasakovanie oleja, či masti od trojobalu.
jamarlen
robievame podobne, ako čízkejk naslano - roztlačíme mrvance - strúhanku či slané, neveľmi tučné keksy s maslom, zapečieme, pokladieme ružičkami karfiolu, zalejeme nízkotučným krémovým tvarohom s vajcami a korením, pažítkou ap. je to aj pekné aj fajné
valeri
prosím pridajte ešte nejaké dobré recepty na karfiol :-)), v chladničke mám jeden karfiol, tak musím toto vyskúšať. Dnes robím cuketový koláč, ktorý som sem pridala vlani
modrykamen
Nakúpil som, napiekol som, zjedol som (polovicu na posedenie s paradajkovým šalátom). Neskutočná dobrota. Mám rád karfiol na hocijaký spôsob, ale toto je jednička s hviezdičkou.
mesiar50
Zaujímavý pracovný postup ...a finálne jedlo vyzerá super...rcp je už v Kk ..určite sa v budúcnosti zíde.Ďakujem
evanaaa
Robievam aj ja, ale karfiol úplne neroztlačím, nechám kúsky. Niekedy dám jeden karfiol a jednu brokolicu , vajcia rozšľahámm v sladkej várovej smotane a tak zapekám. Alebo si urobím bešamel ( s vajíčkom), zmiešam dokopy.....a samozrejme, aj syr, buď ho nastrúham do masy, alebo len navrch. Karfiol (aj brokolica) je dobrý v každom prevedení.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia