Foto: bobox
Mám rád polievky, dnes som robil túto. Tak snáďsa ešte niekto nájde, komu bude chutiť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
0,75 l |
|
0,25 l |
|
1 ks stredná |
|
1 ks stredne veľký |
|
strúčiky môže byť aj v prášku |
|
|
|
|
|
|
|
alebo pečivo |
|
Postup
-
1
Brokolicu, ošúpaný a na malé kocky nakrájaný zemiak, mrkvu dám variť do mäsového vývaru (môže byť aj bujón), osolím, okorením mletým čiernym korením, pridám prelisovaný cesnak (množstvo podľa chuti). Varím ,kým nie je mäkká mrkva (cca 20 min).
- 2
Ak je mrkva mäkká, vyberiem ju z polievky a po vychladnutí nakrájam na krúžky (použijem ju na zdobenie). Potom do polievky pridám smotanu na varenie a rozmixujem, nechám prejsť varom, dochutím podľa potreby a odstavím. V prípade, že ju chceme hustejšiu, dáme pri varení viac zemiakov alebo ju zahustíme múkou alebo škrobom.
- 3
Podávam s hriankami so syrom (alebo polievku posypeme strúhaným syrom a krustičkami).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu