Foto: cesminaz
Je to velmi jednoduchá sladkost, ktora sa velmi podoba nasej slovenskej žemlovke :-) Inspiraciu mam z internetu..
na 190 °C
Postup
-
1
Potrebujeme starsie pecivo. Ja tu mam zemle, ale kludne pouzite rohliky, bagetu atd. Napokon si zemle postipkame..
-
2
Cele vajcia vymiesame s cukrom a van. cukrom. Ja som dala 3 dl cukru,a le kludne mozte dat podla chuti. Potom pridame mlieko, pomiesame a pridame aj zemle. Dalej dame pre chut 1 kl mletu skoricu a premiesame. Ja som to nechala 10 minut takto postat..
-
3
Po 10-tich minutach pridame nejake susene ovocie, ja som dala cucoriedky a este 50 g spustene maslo/margarin a premiesame. Na spodok sklenej misy pre krasu aj pre chut mozme dat karamel. Ja som dala pekmez/melasu :-) Netreba vela, len presne, aby pokrylo sklo/dno. Opatrne dame nasu zemlovu zmes rovnomerne do misy a nakoniec trocha uhladime. Do pekaca, v ktorom je sklena misa polozena, nalejeme vodu (ja som dala do 3/4 plechu) a dame piect do rury, ktoru sme si uz dopredu rozohriali na 190 °C na cca 1 hodinu..
-
4
Hotovy puding ma upeceny vrch a je viditelne nadvyhnuty. Nechame ho celkom vychladnut. Vychladnuty puding najprv pri skle dookola prejdeme pre istotu nozikom, ak by bol niekde prilepeny.. A vyklopime ho na tacku hore dnom..
-
5
Puding chuti velmi dobre, velmi sa podoba na zemlovku :-) Podla chuti si mozte pridat nadrobno nakrajane jablka alebo aj tvaroh, ktory ulozime v jednej vrstve cez stred :-) Dobru chut ;-P
Diskusia k receptu