Bread pudding/Chlebový puding fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 12. decembra 2016
Bread pudding/Chlebový puding (fotorecept)
Foto: cesminaz

Je to velmi jednoduchá sladkost, ktora sa velmi podoba nasej slovenskej žemlovke :-) Inspiraciu mam z internetu..

60min minút
na 190 °C

Suroviny

5 ks (staršie)
5 ks
3 dl
2 ks
50 g (margarín)
1,1 l
1 ČL
Na potretie:
 (melasa)




Postup

  1. 1

    Potrebujeme starsie pecivo. Ja tu mam zemle, ale kludne pouzite rohliky, bagetu atd. Napokon si zemle postipkame..

    Bread pudding/Chlebový puding (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cele vajcia vymiesame s cukrom a van. cukrom. Ja som dala 3 dl cukru,a le kludne mozte dat podla chuti. Potom pridame mlieko, pomiesame a pridame aj zemle. Dalej dame pre chut 1 kl mletu skoricu a premiesame. Ja som to nechala 10 minut takto postat..

    Bread pudding/Chlebový puding (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po 10-tich minutach pridame nejake susene ovocie, ja som dala cucoriedky a este 50 g spustene maslo/margarin a premiesame. Na spodok sklenej misy pre krasu aj pre chut mozme dat karamel. Ja som dala pekmez/melasu :-) Netreba vela, len presne, aby pokrylo sklo/dno. Opatrne dame nasu zemlovu zmes rovnomerne do misy a nakoniec trocha uhladime. Do pekaca, v ktorom je sklena misa polozena, nalejeme vodu (ja som dala do 3/4 plechu) a dame piect do rury, ktoru sme si uz dopredu rozohriali na 190 °C na cca 1 hodinu..

    Bread pudding/Chlebový puding (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotovy puding ma upeceny vrch a je viditelne nadvyhnuty. Nechame ho celkom vychladnut. Vychladnuty puding najprv pri skle dookola prejdeme pre istotu nozikom, ak by bol niekde prilepeny.. A vyklopime ho na tacku hore dnom..

    Bread pudding/Chlebový puding (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Puding chuti velmi dobre, velmi sa podoba na zemlovku :-) Podla chuti si mozte pridat nadrobno nakrajane jablka alebo aj tvaroh, ktory ulozime v jednej vrstve cez stred :-) Dobru chut ;-P

    Bread pudding/Chlebový puding (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

evanaaa
Máš pravdu, niekde je to chlebový puding, u nás aj žemľovka, podobne som ju niekedy aj takto robila, že som si vymiešala žĺtka s cukrom, ap.....ale jedno aj druhé je dobrotka a mala by som zasa spraviť, aspoň pre mňa......
cesminaz
Mila @Kukulienka vdaka za link,poznam od teba ten receptik :-) Dakujem za komentik a pozdravujem! @Monty dakujem,si velmi mila ;-) @Evanaaa presne ako vravis :-) Líši sa od nasej žemlovky len množstvom mlieka.Tu je ho viac a preto je to viac pudingovejšej konzistencie :-)