Zapekaný baklažán plnený zeleninou, tofu a bulgurom fotorecept

sandra - fotkasandra, 15. apríla 2012
Zapekaný baklažán plnený zeleninou, tofu a bulgurom (fotorecept)
Foto: sandra
6
porcií

Suroviny

3 ks, stredne veľké
1 ks, menšia
8 ks, väčšie
1 ks
6 strúčikov
1 šálka
2 konzervy
1 balenie
Príloha:
 obľúbené




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme bulgur, ja som ho zaliala horúcou vodou na viac krát, a nechala napučať v zatvorenej nádobe asi 20 minút, kým nebol akurát. Pri každom dolievaní vriacej vody som bulgur dôkladne premiešala. Na záver som pridala pár kvapiek olivového oleja a premiešala.

    Zapekaný baklažán plnený zeleninou, tofu a bulgurom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na dno hrnca, kde sa budú baklažány zapekať som dala jednu plechovku lúpaných paradajok, nasekanú petržlenovú vňať, 3 strúčiky cesnaku, soľ a korenie.

    Zapekaný baklažán plnený zeleninou, tofu a bulgurom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z baklažánov som vydlabala vnútro a vonkajšie steny som popichala vidličkou, aby pri pečení nasiakli paradajkovú šťavu a rýchlejšie sa upiekli.

    Zapekaný baklažán plnený zeleninou, tofu a bulgurom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na olivovom oleji som opražila cibuľu.

    Zapekaný baklažán plnený zeleninou, tofu a bulgurom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som nakrájané šampiňóny, soľ a korenie, a chvíľu podusila.

    Zapekaný baklažán plnený zeleninou, tofu a bulgurom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nasledovala nakrájaná cukina,

    Zapekaný baklažán plnený zeleninou, tofu a bulgurom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a baklažán, nechala som chvíľu podusiť.

    Zapekaný baklažán plnený zeleninou, tofu a bulgurom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridala som na kocky nakrájané údené tofu,

    Zapekaný baklažán plnený zeleninou, tofu a bulgurom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a druhú plechovkú lúpaných krájaných paradajok.

    Zapekaný baklažán plnený zeleninou, tofu a bulgurom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Potom putovali do zmesi 3 strúčiky prelisovaného cesnaku,

    Zapekaný baklažán plnený zeleninou, tofu a bulgurom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a posekaná petržlenová vňať. Všetko sa spolu dusilo do polomäkka.

    Zapekaný baklažán plnený zeleninou, tofu a bulgurom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Paradajkový základ v hrnci na zapekanie som pokvapkala olivovým olejom.

    Zapekaný baklažán plnený zeleninou, tofu a bulgurom (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Do hotovej zmesi na plnenie som primiešala napučaný a zmäknutý bulgur.

    Zapekaný baklažán plnený zeleninou, tofu a bulgurom (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Baklažány som naplnila zmesou a naukladala do pekáča. Keďže mi zostalo trochu zmesi, naplnila som aj dve papriky, do pekáča som prihodila aj zopár celých cherry paradajok.

    Zapekaný baklažán plnený zeleninou, tofu a bulgurom (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Zapekala som asi 40 minút v rozohriatej rúre pri teplote 180 stupňov. Zemiaky sa piekli v inom pekáči, posypané rascou, červenou paprikou a soľou. Baklažán som podávala s pečenými zemiakmi a paradajkovou šťavou z výpeku.

    Zapekaný baklažán plnený zeleninou, tofu a bulgurom (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

tatranka
Kým som chcela zaujať stanovisko a komentárik k tomúto receptu,musela som si vygooglovať čo je to bulgur.No naozaj som to nevedela.Tak teda uvádzam aj pre ti vareškarky,ako som ja,menej zdatné v zdravých potravinách.
Dozvedela som sa že sa vyrába z naparených a rozdrvených zŕn pšenice.Že má ohromnú výživovú hodnotu.Je zásobárňou a zdrojom sacharidov,tukov,bielkovín,vitamínov a minerálnych látok.
Tak a teraz,keď to už viem,tento recept ma veľmi zaujal.
Páči sa mi zostava,baklažánu,cukiny, šampiňonov,cesnaku a korenín.Sú to ingrediencie,ktoré ľúbime.
Recept preto aj s novou ingredienciou vyskúšam,/bulgurom/.
Je veľmi zrozumiteľne a krásne farebne spracovaný.
tinca
@sandra krásny rcp, no a úvodné foto nádhera. Tie zemiačky by som zjedla aj samé


evusik
ďaľší recept do mojej baklažánovej zbierky :-) s bulgurom som ešte nerobila....
martamm
Sandratamer, nadherny, racio receptik so zrozumitelnou fotoprilohou, taketo recepty vzdy uvitam, vsetko, co si pouzila je zdrave a chutne, pri najblizsej prilezitosti Tvoj recept pripravim. Dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia