
Zimná perníková granola
Omamná vôňa perníkov a škorice je pre mňa neodmysliteľne spätá nielen s vianočným obdobím, tiahne sa...

Treska na masle so zeleninovým šalátom a polentou
„Prišiel na psa mráz, doskákal junáčik“! Sedemdesiat rokov som odolával chirurgickým zákrokom pri plnej anastézii na...

Kuracie prsia na chrumkavej zelenine
Šťavnaté kuracie prsia opečené na troche čili oleja ochutené provensálskou zmesou byliniek, podávané na chrumkavej koreňovej...

Údené kuracie stehná na víne v pomalom hrnci
Tento recept vznikol, že je moc teplo a nechcelo sa mi pariť pri sporáku. Tak...

Talianske cestoviny
Je to jednoduché jedlo, ľahko stráviteľné a strašne dobré, pre mňa určite. recept bol už publikovaný, len...

Cestoviny s opečenou cibuľou a dusenou fazuľou
Dusená zelená fazuľa, opečená cibuľa, cesnak a strúhaný syr... výborná kombinácia :-) Veľmi chutné...

Jahňacie kotletky s tlačenými zemiakmi a tymianovým demi glace
Jahňací hrebienok odblaníme a dôkladne umyjeme. Je dobré nechať mäso pár hodín marinovať s olivovým olejom...

Sójové (diétne) hamburgery
Nemá to síce nič s pravými americkými hamburgermi, ktoré sú plnené obrovským hovädzím mäsom a dokonca...

České bôčikové roládky s jogurtom a jablkovým chrenom
S týmito roládkami som sa stretla pred rokmi v českej kuchyni, recept som upravila podľa seba....

Plnený husací krk
Husací krk „vyzlečieme“ z kože tak, aby koža zostala neporušená. Krky uvaríme a mäso oberieme...

Bretónske galetky na spôsob maki (Galettes façon makis)
Moja bretónska kamarátka v Saint Nazaire je špecialistka na galetky. Je v tom skvelá, ale...

Jelení chrbát s paštrnákovým pyré
Jelení chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, opečieme na olivovom oleji z každej strany a dáme do rúry zohriatej...

Steak s červenou cibuľou so sladko-kyslou redukciou
steak s prilohou inspirovanou televiziou

Sviničný kapor
Mam známeho rybára chodí chytať ryby na vodnú nádrž, neďaleko mňa, ktorá sa volá Svinica....

Maďarský paprikáš
Toto je recept ktory mne najviac chuti. Su viacere varianty. Tato sa podoba na perkelt, no je...

Jelenia sviečkovica s hlivovou klobáskou a so žemľovou knedľou
Hlivová klobása: Hlivu smažíme na oleji s cibuľkou až kým sa nevyparí všetka tekutina, pridáme cesnak a rozmixujeme....

Ryžové rezance so šampiňónmi
Tento receptík sme s polovičkou vymysleli spoločne. Ja som povedala nápad a on pripravoval. A...

Skoro konfit
Konfit je francuzska klasika, kde sa kacka pecie vo vlastnom tuku, ale z kacice zo...

Sladká tvarohová pochúťka
Postup i dekorácia je z mojej hlavy, hodí sa na raňajky, večeru ale i ako...

Morčacie stehno na špalde a kapuste
Morčacie stehno vykostíme, očistíme (je len na vás, či necháte kožu). Cesnak a čili...

Bravčové pliecko s cviklovými plackami a bryndzou
Bravčové pliecko narežeme na plátky, osolíme, okoreníme, pridáme bylinky, sprudka opečieme na grile a vložíme...

Zapekanec s baklažánom a hlivou
Zapečené zemiaky s hlivou, baklažánom, vajíčkami a syrom - jedinečná pochúťka :))

Párkové kvietočky
Moje deti si robievali párok v rohlíku. Rozrezali rohlík, natreli horčicou a kečupom, hodili...

Ryžové guľky
Jablká si nastrúhame, pridáme ryžovú múku, ľanové semienka, agáve urobíme cesto z ktorého tvaruje...

Aromatická tekvicovo-kokosová polievka
Skvelá obmena za tradičnú tekvicovú polievku, ešte k tomu vegánska.

Opečený karfiol s panko strúhankou
Ak ste doteraz jedli karfiol iba vyprážaný a v trojobale, určite si pozrite tento recept, ...

Zvyšková kuchyňa č. 1 - mäsové guľky
Pri varení nám často vznikajú rôzne zvyšky, ktoré sa často dajú výhodne a prekvapivo aj chutne...

Pečené pučené zemiaky
Zemiaky umyjeme a vcelku uvaríme v osolenej vode. Plech vystelieme papierom na pečenie a vysypeme naň...

Treska so špenátom
Filet z ryby umyjete, osušíte a na rozpustenom masle opečiete do zlata. Pozor, aby...

Pečené mäso s dusenou červenou šošovicou
Ako uznávam, na "ksicht" nič moc, ale na chuť fajnota. A to ja teda...

Kuracie stehná
Tyto stehna jsem si vymyslela sama. Mám všechny možné domácí kečupy, Harisy, čertovy hořčice,...

Bravčové mäso a hruškovou omáčkou
Tento recept sa mnohým môže zdať veľmi netradičný a príliš experimentálny , no každý kto ho...