
Moja zemiaková baba s kuracím mäsom a prerastenou slaninkou
Krúpy opláchneme na sitku a dáme variť presne ako ryžu, ale nie úplne do mäkka...

Kelový prívarok s domácou pečenou klobásou
Umytý kel si pokrájame na rezance (približne na veľkosť 1, 5 cm) a uvaríme do 3/4 v...

Bravčová panenka na zelenom korení so zelenou fazuľkou
Po dlhej dobe sa mi podarilo zazrieť v obchode cele zelené korenie a keďže ja zelené korenie...

Grilované čevapčiči a pljeskavica
Letné grilovačky si vždy užívame aj my profesionáli, či už grilujeme na dreve, na uhlí,...

Kalerábová omeleta
Veľmi chutná variácia omelety na raňajky alebo na večeru. Je to skôr inšpirácia než recept :-)...

Kurací vykostený stehenný rezeň v pivnom testíčku
Tento recept je moj najoblúbenejší z kuraciny.

Kuracie prsia so špargľou, rajčinami a broskyňami
Recept od Jamieho, ktorý sme si troška pozmenili. Výsledok je veľmi chutný.

Rýchla pizza u nás doma
Vyskúšal som veľa receptov, upravoval si ich a tento je zatiaľ u mňa jednoznačne najkratší a...

Pečená husacia pečienka Foie gras a prepelička s jablkovým chutney
Prepelicu vykostíme tak, aby nám z nej zostali prsia a stehná. Plátok pečienky a kúsky...

Grobská lokša plnená paštétou z husacej pečene
Husaciu pečeň podusíme na panvici. Necháme vychladnúť.

Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska
Rúru predhrejeme na 220 °C. Zemiaky priečne narežeme na plátky, ale neprerežeme ich úplne, aby...

Škubánky s mákem a škubánkové smaženky
Brambory oškrábeme, překrojíme a uvaříme téměř doměkka v osolené vodě.

Morčacie mäso s listovým špenátom a sušenými rajčinami
Keďže napriek zime vonku dni sa už predlžujú a zákonite sa blížime k času, keď zavesíme...

Cestoviny so slaninou a cuketou
na troche oleja osmažíme na kocky nakrájanú slaninu, potom pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a nakrájanú mladú...

Pečené zemiaky s cuketou a dip z cukety a syru
Chutný letný obed, príloha, či ľahká večera...

Bravčové zapečené so zelenou fazuľkou a pórom
Niekde som raz vyčítala recept na podobné mäso, ale s hubami. Keďže nie všetci majú...

Zapekaný karfiol vcelku
Tento recept mi poslala moja svokra a vyzeral veľmi dobre tak som sa rozhodla že ho vyskúšam...

Škoricové jablká
rchlovka ked som nemala čo robiť so staršími jablčkami:)..... a take vianočne kedže je tam...

Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska
Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....

Komprdárka
Pri mojom dennodennom varení niekedy neviem kudy-kam, tak siaham po starých babkiných receptoch. Aj táto...

Mäsový páj - Meat pie
Masovy paj - meat pie je tu v Australii velmi oblubene jedlo. Dostanete ho kupit v...

Letná ľahká pizza
Každý máme svoje odskúšané cesto na pizzu a považujeme ho za to najlepšie, preto ani nechcem...

Hovädzí guláš s tmavým pivom (Guinness Stew)
Jednoduchý a výborný guláš. Vyskúšajte :)

Bombová nátierka z údenej makrely
Makrelu natrhame na väčšie kusky , pridame vnat, smotanu, korenie, citr. štavu a kôru, chren a dobre...

Kuru Fasulye
Je to velmi známe a naozaj velmi obľúbené turecké jedlo. Takto pripravenú kuru fasulye som sa naučila...

Jemné tvarohové vareniky
V Rusku ich volajú ešte „lenivé vareniky“, vzhľadovo pripomínajú noky ale je to obdoba pravých varenikov, ktoré sú podobné slovenským pirohom, len tieto sa nemusia lepiť :)...