
Plnená tekvica
Potrebovala som sa zbaviť kuracích pŕs, ktoré sa veľmi u nás nemíňajú a zároveň sa na...

Kljukuša (Kľukuša) - jednoduchý zemiakový koláč
Kljukuša je bosniacke jedlo, ktoré má mnoho variacií. Môže sa tam pridať nastrúhaná cibuľa, ...

Cestovinový šalát s tuniakom
Tento recept je mojim obľúbeným, lebo má niekoľko výhod. Rozpočet na jeho prípravu je cca...

Zapekané palacinky s mäsom a špenátom
Priznám sa že palacinky na sladko, nenám rada. Zato na slano s mäsom, alebo...

Placky se sýrem a kysaným zelím
Nastrouhané uvařené a oloupané brambory smícháme s nakrájeným zelím, s drobně nakrájenou klobásou, nastrouhaným...

Bravčová krkovička marinovaná v čiernom cesnaku
Kúpil som čierny cesnak, tak som si skúšal z neho urobiť niečo dobré.

Zapekaná cukina s mozarellou a paradajkou
Bola som hladná, nechcelo sa mi hodinu vystávať pri hrncoch, a tak som zalovila v...

Krupicový zemiakový šterc
Dnes som listovala v zošite mojej dobrej mamičky, do ktorého si zapisovala staré dobré osvedčené recepty...

Jarný vajíčkový šalát so stopkovým zelerom a hrubozrnnou horčicou
Nápadov ako spracovať vajíčka zo šibačky nie je nikdy dosť. Prinášame vám preto inšpiráciu na...

Rezne tety Vierky
Keď som sa učila varit, tak toto bol jeden z prvých mojích receptov všeobecne. Teta Vierka...

Yu Xiang Rou Si (Bravčové mäso v pikantnej cesnakovej omáčke)
Toto jedlo sa predáva pod lokalizovaným názvom bravčové kúsky v (pikantnej) cesnakovej omáčke....

Moja rýchla večera
Nemám čas na bohvieaké vyvaranie ked prídem s roboty a som unavený, tak buď cestoviny alebo také...

Utopence-pikant
Utopence čiže špekáčiky naložené v octovom náleve by nemali chýbať najmä na pivnej párty. Ale nie...

Bravčový bôčik podľa MMJ
Ak neviete čo to je, tak vás uvediem do obrazu Môj Mlsný Jazyk. Tento...

Daniel so zelerovým pyré a dubákovou omáčkou
Ako aj minulú, tak aj túto „zimu“ pridám niečo chutné, rýchle a nie veľmi tažké...

Tarhoňa s čili papričkou a príchuťou Maroka
Tarhoňa - cestovina v tvare perly. Rímska rasca, zázvor a paprika tomuto receptu dodávajú marockú príchuť s príjemnou vôňou a svetlou farbou s exotickým nádychom....

Extra nivové kuracie rolky
Nevedela som nájsť dosť dobrý recept, tak som si spravila vlastný!

Poľský Bigos
Kapustu prepláchneme, aby nebola veľmi kyslá a dáme ju variť do vody. Pridáme opraženú cibuľu,...

Letná zapekaná zelenina
Keď mám chuť na niečo ľahké, improvizujem so zeleninkou. Vyskúšajte tento môj chutný nápad z...

Šťavnaté rezne
Obľúbené jedlo v našej rodine, pôvodne sme ho myslím pripravovali z bravčového mäsa.

Roláda z kuracích pŕs bez rolovania
Tuto plnku som skusila dneska po prvykrat. Zdalo sa mi to aj trochu odvazne to skusat....

Pražma zlatá s citrónovými zemiakmi
Výborná morská rybka, marinovaná zmesou podobnou chermoule, pečená v rúre a podávaná s gréckymi citrónovými...

Citrónovo-horčicová marináda s medom a cesnakom, pečené a dusené kuracie krídla
Chcela som trošku inú marinádu, než klasickú grilovaciu červenú. Ako prvé som zvolila citrón a...

Zapekaná krkovička, šťouchané brambory, paradajkový šalát
Tento recept je z relácie "bez servítky", trošku som si ho upravila, použila inú prílohu...

Jelenie ragú
Dostalo sa ku mne nejaké jelenie mäso, tak som sa z neho (okrem iného) pokúsil urobiť...

Halušky s kalerábom
Nezvyčajná variácia tradičného slovenského jedla, ktorú si obľúbite nielen kvôli jej chuti, ale aj jednoduchej...

Grilované kuracie prsia s bazalkou
Jednoduché, rýchle a hlavne ľahké a chutné jedlo. Kuracie mäso obsahuje približne 18% plnohodnotných bielkovín...

Ľahký karfiolový nákyp
Prichádza sezóna karfiolu, preto skúšam rôzne obmeny a hlavne zdravšie využitie ako napr. klasický vypražaný...

Kukuričné placky
Ani už neviem, kde som tento recept čítala, viem len, že to bolo už...

Neznáme toasty
Dnes sme skúsili starý prepísaný recept nájdený v starej krabici. Môžeme povedať, že sme sa...

Kuracie prsia so sušenými rajčinami a zeleninou
Recept vznikutý na tradičnej kombinácií čo chladnička dala :-D

Odrezky z hovädzieho mäsa na hrášku a šampiňónoch
Odkladám odrezky z hovädzieho mäsa a tento receptík dokazuje, že aj z odrezkov sa pridaním iných...

Medailóniky z bravčovej panenky s parmezánom
S týmto jemným druhom bravčového mäsa pracujem zásadne v „rukavičkách“. Spravidla ho používam, keď „hádžem ramená“ pred vzácnejšími návštevami a chcem im pripraviť rýchlu „minútku“, než sa usadia a vypijú uvítací slovenský mok....