Klasické rožky zo špaldovej múky fotorecept

adula76 - bez fotkyadula76, 4. mája 2015
Klasické rožky zo špaldovej múky (fotorecept)
Foto: adula76

Špaldová múka je mojim favoritom medzi múkami. Keď som sa dostala k polohrubej, srdce mi zaplesalo a skúsila som urobiť rožky. Ak ju však Zobraziť celý popisŠpaldová múka je mojim favoritom medzi múkami. Keď som sa dostala k polohrubej, srdce mi zaplesalo a skúsila som urobiť rožky. Ak ju však nemáte, nie je problém dať namiesto nej pšeničnú múku, z tej bol aj pôvodný recept.

60 minút
príprava
10 minút
na 250 °C

Suroviny

500 g
250 - 270 ml
3 PL
21 g
10 g (med, slad)
10 gPripa




Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny:

    Klasické rožky zo špaldovej múky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si preferment. Droždie, 166 g múky a 250 ml vody zmiešame a necháme stáť cca 12 hodín prikryté fóliou.

    Klasické rožky zo špaldovej múky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po uplynutí 12 hodín zmiešame preferment s ostatnými surovinami /maslo necháme roztopiť/ a vymiesime nelepiace sa cesto. Necháme vykysnúť. Potom si cesto rozdelíme na 10 - 12 častí, tie spracujeme do guličiek a necháme ešte 10 minút odpočívať.

    Klasické rožky zo špaldovej múky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom ich rozvaľkáme do tvaru trojuholníka.

    Klasické rožky zo špaldovej múky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Stočíme od širšej časti k užšej.

    Klasické rožky zo špaldovej múky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prenesieme na plech vystlatý papierom. Ked ich máme pripravené všetky, orosíme ich vodou z rozprašovača a prikryjeme fóliou. Necháme kysnúť 30 - 45 minút.

    Klasické rožky zo špaldovej múky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rúru rozohrejeme na 250 stupňov. Opäť ich orosíme vodou a dáme do rúry. Pečieme asi 7-10 minút pri teplote 250 stupňov v teplovzdušnej rúre.

    Klasické rožky zo špaldovej múky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ak by ste nemali čas a nechceli robiť preferment, urobte kvások ako obyčajne, primiešajte múku s ostatnými ingredienciami a postupujte rovnako. S prefermentom sú rožky nadýchanejšie.

Diskusia k receptu

terinka55
Vydarili sa Ti parádne. Určite skvelo chutia. Chválim. Niekedy upečiem podľa Teba.
kukulienka71
polohrubú musím pohľadať, tiež mám rada špaldovú. Krásne rožky sa ti podarili, šikovná!
jarunka
Vydarene rozky, chvalim, maju aj pekny tvar, mine sa nie vzdy podari taky "rozkovy" tvar
valeri
@adula , nehnevaj sa za tú moju poznámku, ale keď sa objavila na trhu špaldová múka, hľadala som o nej informácie, kde sa len dalo a našla som aj vyjadrenia rôznych odborníkov a dietológov , ktorí hovoria, že z hľadiska výživy to nie je taký zázrak, skôr marketingový ťah .... preto keď niekto povie, že nepoužíva pšeničnú múku, ale špaldovú, usmejem sa ..... špalda je nešľachetný druh pšenice a všetky látky, ktoré obsahuje pšenica, má aj táto múka, ale tým že je nešľachtená, sú jej výnosy oveľa menšie a možno preto aj tá cena .....
ale je to samozrejme vec každého človeka, čo si kúpi a čo konzumuje ...
valeri
@adula , ale rožky máš vydarené a recept som si uložila. Určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia