Foto: danda3
V poslednom čase som si veľmi obľúbila karí, veľmi často ho varievam, výborné je aj z kuracieho mäsa, v chladničke sa nachádzala brokolica a Zobraziť celý popisV poslednom čase som si veľmi obľúbila karí, veľmi často ho varievam, výborné je aj z kuracieho mäsa, v chladničke sa nachádzala brokolica a hliva, tak som vyskúšala aj túto kombináciu.☺
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z brokolice použijeme len ružičky, stačí z polovice, ostatok som použila na polievku. Pokrájala som ich na menšie kúsky.
-
2
Hlivu som nakrájala na rezance.
-
3
Na rozohriaty olej pridáme hlivu a opekáme za občasného premiešania.
-
4
Potom pridáme brokolicu, ktorú tiež chvíľku poopekáme, potom pridáme soľ, rascu, čili, kurkumu, premiešame, podlejeme troškou vriacej vody a podusíme.
-
5
Keď je brokolica chrumkavá, pridáme smotanu, premiešame, povaríme.
-
6
Podávame s ryžou, u nás obľúbená jazmínová ryža. Fotku jedla na tanieri som ani nestihla urobiť, snáď sa mi to podarí na budúce.
@martamm Karí je názov jedla, nemusí tam byť korenie karí, jeho súčasťou je aj kurkuma, ktorú teraz dosť často používam. www.dobrodruh.sk/recepty-sveta/indicke-thajske-recepty...
@Mijaita veľmi pekne Ti ďakujem za vyskúšanie tohoto receptu, som rada, že chutilo, tiež ho veľmi často robievam, a ďakujem aj za krásnu fotku.☺
@Mijaita veľmi pekne Ti ďakujem za vyskúšanie tohoto receptu, som rada, že chutilo, tiež ho veľmi často robievam, a ďakujem aj za krásnu fotku.☺