
Brokolicovo-hlivové karí
V poslednom čase som si veľmi obľúbila karí, veľmi často ho varievam, výborné je aj...

Slaná cuketová torta
Tento recept pochádza pôvodne z francúzskej kuchyne, po prvýkrát ho prezentovala Martha Stewart pred 10 rokmi,...

Šúľance z tvarohovo-zemiakového cesta
Občas skúšam zmenu a tak klasické zemiakové cesto som doplnila tvarohom a pšeničnú múku vymenila za celozrnnú...

Pečené kura po provensálsky
Mám rada kura na akýkoľvek spôsob a tento môj vymyslený recept robím dosť často ako aj dnes,...

Hlivový paprikáš s kuracinkou a domácimi zemiakovými nokami
Kuracie prsia a k nim hliva, pre mňa kombinácia asi tá najlepšia... so smotanou, ...

Frankfurtská polievka s fazuľou
Chutná, jednoduchá a rýchla polievka, ktorá zasýti aj namiesto hlavného jedla.

Rýchla bolonská omáčka na cestoviny
Bolonská omáčka je jednou z najobľúbenejších omáčok na cestoviny....

Žvan žužu
Keď si chcem uľahčiť varenie , tak si naložím mäso dopredu. Na druhý deň si...

Bravčová panenka v prosciutte a sklovitou cibuľkou
Fotopostup nemám, ale tiež rýchly recept

Karfiolový nákyp
Karfiol v našej rodine ľúbime všetci, takže karfiol môžeme na každý spôsob a toto je jeden...

Babičkine tajomstvo
Toto tajomstvo spočíva vo vypraženom údenom mäsku v haruľovom ceste. nemala som dnes žiadny nápad...

Štrúdľa lenivej gazdinej
@jerica Na návšteve u kamarátky Ľubky v Plaveckom Podhradí nás ponukla výborným jablkovým koláčikom , ...

Rybací šalát
Keďže máme doma šikovného rybára, tak musíme vymýšľať rôzne spôsoby prípravy rybacieho mäsa. Jesť...

Bôčiková roláda
Když můj syn před 13 lety dělal zkoušky na kuchaře, vybral si tady tu roládu...

Obyčajné mäso v alobale
Tak som sa musel na základe uverejnených receptov naštvať. /Použijeme repkový olej od spoločnosti...

Medové krídelká s barbecue omáčkou
Upečené do chrumkava, šťavnaté vnútri a pritom tak jednoduché.

Bravčové plátky v smotanovo-hubovej omáčke s nokmi
Jednoduché, ale obľúbené zimné jedlo našej rodiny.

Jáhlová (pšenová) kaša
Tento recept jsem našla v jedné staré kuchařské knize, kaši múžeme připravit na sladko i na...

Voňavé špaldové pečivo (vegan)
Jednoduché celozrnné pečivo okorenené černuchou a sušenou koriandrovou vňaťou. Ak nemáte (neverím :-), použite iné....

Vegetariánske sushi
Sushi je jedno z mojich najobľúbenejších jedál, s rybami mi však nikdy nechutilo. Preto vám...

Tagliatelle s brokolicou a cuketou
Najskôr si ako prvé dáme podľa bežného postupu uvariť cestoviny. Medzitým si rozohrejeme olivový olej a nakrájame zeleninu...

Grilované medové krídelká so salsou
Z medu, oleja, soli, korenia, worcestra, grilovacieho korenia a čili si pripravíme...

Kuracie mäso po čínsky s kešu orieškami a ustricovou omáčkou
Čínske reštaurácie a ázijské bistrá vôbec sú plné typickej vôňe, ktorá ma vždy núti prinajmenšom spomaliť...

Sviečková na smotane z diviačieho stehna so žemľovou knedľou
Delikátna sviečková na smotane pripravená z diviny. A nechýba ani žemľová knedľa.

Kuracie prsia zapečené s baklažánom a mozzarellou
Kuracie mäso okoreníme, osolíme a necháme krátko odležať. Baklažán umyjeme, nakrájame na hrubšie kolieska,...

Dusený maslový losos
Porcie lososa ochutíme citrónovou šťavou, soľou, bielym mletým korením, kmínom a necháme chvíľu uležať...

Bohatá fazuľovica
Mám rád sýte polievky a na niečo podobné som mal chuť už dávno. Výsledok bol podľa...

Pastiersky koláč z mletého mäsa
Anglická špecialita Pastiersky koláč je udusené mleté mäso so zeleninou prikryté zemiakovou kašou a zapečené v rúre....

Zapečené kuracie prsia
Očistené šampióny podusíme na cibuľke, osolíme a okoreníme. Mäso narežeme na rezne, jemne naklepeme,...