
Lasagne so špenátom
Tento recept je z mojich najobľúbenejších bežných jedál, pretože ho môžem nekonečne obmieňať. Základ sú...

Polievka z čerstvého špenátu s vajíčkom
Keby som jedného dňa nedostala od kamarátky Janky celú tašku čerstvého špenátu, nedostala by som sa ku tomuto receptu....

Špenát na obed
Keďže teraz tu bol špenát na raňajky, pridávam špenátové jedlo na obed. Je to podobné, ale predsa...

Špagety s bravčovým mäsom po našom
Ďalší z receptov, ktoré poznám ešte zo svojho detstva. z čias kedy sa ešte niečo také...

Plnené zapečené rajčiny
Mala som chuť pripraviť nejakú chutnú a rýchlu prílohu. Potrebovala som spotrebovať aj šampiňóny a mozarellu,...

Veľkonočná pita à la kopanice
Skúsil som vymyslieť kratší názov, lebo tento "pita chleby plnené duseným jahňacím mäsom s grilovanou zeleninou,...

Slivkové čatní a vysmážaný hermelín
Slivkové čatní je skvelé ku grilovaným alebo pečeným mäsám ale hodí sa aj k syrom. Jeho...

Pečené udené koleno na kapuste v pomalom hrnci
Keďže je tu v rámci pôstu sezóna pečených kolien, dovolím si pridať jeden recept, tentoraz...

Francúzske zemiaky
Francúzske zemiaky robím buď takto, alebo zo surových zemiakov, vtedy robím inú zálievku. Dávam...

Vyprážané krevety - ebi fry
Nie vsetko v japonskej kuchyni je zdrave, toto je menej zdravy, ale velmi popularny domaci...

Club Sandwich
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

Sódové žemličky bez kysnutia
Výborný recept na rýchle pečenie počas večera, chutné sú aj pár dní, podľa mňa na...

Fazuľovica s kyslou kapustou
Tanier výbornej teplej polievky dobre zahreje a zasýti všetkých členov rodiny. Naša fazuľovica s kyslou kapustou...

Čierna ryža s restovanou zeleninou, šampiňónmi a pstruhom dúhovým
Čierna ryža prirodzene neobsahuje cholesterol, no okrem zdravotných prínosov vás prekvapí aj skvelou orieškovou chuťou....

Gnocchi s jednoduchou paradajkovou omáčkou
Toto je obľúbené jedlo môjho syna, ale má ho rada celá rodina.

Kuracie mäso so zemiakmi na petržlenovej vňati z jedného plechu
Ďalšie úžasne chutné jednopekáčové jedlo, ktoré vás zaberie len pár minút času....

Pečené králičie stehná na tymiane špikované údenou slaninou a cesnakom
Môj priateľ teraz zabil viac králikov, tak som upiekla králičie stehná, pretože majú veľmi jemné...

Jelenie rezne na šampiňónoch
Z vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného jelenieho (danielieho) stehna naprieč vláknami nakrájame rezne. Tie zľahka...

Teľací perkelt s opekanými haluškami
Teľacie stehno zbavíme blán a pokrájame na kocky 2 x 2 cm, v hrnci rozohrejeme masť a...

Cuketove lasagne
U nás je cuketové obdobie. Hľadala som preto na internete nové recepty. Našla som tam...

Bryndzový koláč
Keď k nám zavítala stará mama a priniesla kysnuté bryndzové pagáčiky, to bolo vtedy sveta žiť!...

Kežmarský Jagerek
Toto jedlo má byť pripravené hlavne z vnútornosti zveriny. Keďže vnútornosti zo zveriny neobľubujeme, urobila som na...

Cestoviny penne s čerstvým špenátom a pórom
Asi moje najobľúbenejšie penne... ako zvyčajne rýchla príprava, rýchle jedenie a pomalé umývanie... :)

Pita chlieb s kuracím mäsom na grécky spôsob
Osviežujúci a na prípravu jednoduchý recept. Túto šmakotinku zvládnete pripraviť ľavou zadnou :-)

Ravioli di casa
Do múky rozbijeme dve celé vajíčka, a dva žĺtky. Osolíme, pridáme olej, a...

Gratinované zemiaky
Toto jedlo som prvý krát jedla v ďalekej Indonézii. Trochu dlhšie sa pečie a preto ma...

Cviklový šalát s cícerom
Zdravšia alternatíva pre tých, ktorí z nejakých dôvodov nekonzumujú zemiaky :-) Inšpiráciu mám od @Evusik ,...

Bedlička jedlička na cibuľke
Takto bedľu nazval môj mladší brat keď bol malý, a svoje bedle si strážil ako oko...

Haruľa na plechu s kapustovou omáčkou
Keď že začalo už pôstne obdobie , v našej rodine to znamená, že sa varia...

Šveči - bravčové mäso na karí
Šveči - bravčové mäso na kari, ani neviem odkiaľ pochádza ale u nás v Trebišove...

Losos so špenátom zapekaný v lístkovom ceste
Toto je proste dobrota. Je to pôvodne recept z Lidla a je veľmi dobrý.

Sikulský guláš z jeleňa
Tento recept sa dá urobiť z rozličnej diviny. Recept som našiel v Kuchárke z roku 1964....