
Plnka s mrkvovou a reďkovkovou vňaťou
Mrkvovú vňať zatiaľ u nás konzumoval len náš domáci ušatý miláčik. Nakoľko to väčšinou nestíha všetko...

Šampiňóny na francúzsky spôsob
Žampiony na másle zastříknuté bílým vínem. Ideálně s bílým pečivem,

Paradajky plnené vajíčkami
Paradajky umyjeme a prípadne odrežeme tenký plátok zospodu tak, aby stáli stopkou nahor.

Krekry z kože a pena z laloka
Bravčovú kožu umyjeme a nožom očistíme prípadné nečistoty. Nakrájame na menšie kocky a varíme asi hodinu. Scedíme...

Mortadella
Mäso pomelieme, pridáme ostatné suroviny, dobre premiešame a dáme do chladničky odstáť na 12 hodín....

Pikantné croissanty
Lístkové cesto rozvaľkáme a potom z neho vykrojíme čo najväčší kruh pomocou okrúhlej formy alebo papierovej šablóny....

Pečené gaštany a tekvica
Ak keď gaštany a tekvice možno patria viac k jeseni, ich vôňa a chuť nám môže...

Chrumkavé kuracie tyčinky
Tento recept môže poslúžiť ako hlavné jedlo alebo ako chuťovka na nejaké posedenie. Dostala som sa...

Slaný koláč
Mlieko dáme zohriať pridáme droždie, cukor, soľ. Pridávame oleja múku. Vypracujeme cesto. Cesto dáme na dosku...

Špenátové pie
Recept mám z relácie chuťovky , kto miluje špenát ako ja tak ho určite vyskúša.

Dvoranský burger s tekvicovou plackou a cesnakovou majonézou
Každé ročné obdobie motivuje šéfkuchára preniesť sezónu na tanier. Jeseň je však u mňa jednotkou. V záhradách, sadoch a lesoch sa nájde veľa farebného a voňavého a všetko sa to dá premeniť na výnimočné jedlo....

Sushi so zelenou baby šparglou
Milujem sushi! Doma som si pripravila s baby zelenou šparglou, ktoré patrí spolu s avokádovým a...

Bezlepkové cesnakové uzly a vence
Z droždia, cukru a asi 100 ml teplej vody pripravíme kvások, ktorý necháme približne 10...

Špukové chrumkavé slimáky
Prečo Špukové? Podľa najväčšieho jedáka týchto slimákov. Niekto si povzdychne : "Už zase slimáky!!!" a možno...

Cibuľové palacinky
Dnes som si listovala knihu zeleninová kuchárka a padli mi do oka cibuľové palacinky. Cibuľu v...

Mini bifteky
Videla som niekde v pošte na nete malinké bifteky, servírované na rožkoch, na vrchu ozdobené....

Špargľa zelená v omelete
Pokial som nepoznala sparglu tak som nevedela aka je to zelenina. Teraz viem , ze...

Domáca zemiaková roláda plnená zeleninou a figami
Zemiaky uvaríme, ošúpeme, pretlačíme a pridáme vajíčko, múku a vytvarujeme cesto, ktoré potom...

Amuse-bouche po grécky
od minulého leta, kedy som bola opäť raz v Turecku, snívam o najlepších vyprážaných kalamároch,...

Grécky slaný koláč s baklažánom
Múku zmiešame s mäkkým maslom a vlažnou vodou, vypracujeme cesto a necháme ho asi 15 minút odležať.

Kelové pesto
Pesto je originálne pripravované z bazalky, píniových orieškov, parmezánu, olivového oleja, soli, ...