Foto: izabella929
Dostala som nový druh múky, tak som ju dnes aj hneď vyskúšala...volá sa ,,koláčová múka,,môžem potvrdiť, že je pefektná a urobila som z nej Zobraziť celý popisDostala som nový druh múky, tak som ju dnes aj hneď vyskúšala...volá sa ,,koláčová múka,,môžem potvrdiť, že je pefektná a urobila som z nej slanú verziu šišiek...sú výborné..
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv som si pripravila kvások, z vlažného mlieka, cukru a droždia...múku som preosiala, rozbila do jamky vajce, pridala vykysnutý kvások, soľ a olej...vypracovala som také cesto ako na klasické šišky...až po riadnom vypracovaní som pridala na jemno postrúhaný syr...pozn. táto múka mi zobrala o pol deci mlieka viac, ako klasická, takže si to upravte podľa seba...vypracované cesto som posypala múkou, zakryla kuchynskou útierkou a nechala na teplom mieste vykysnúť 45 min. pozor pri solení, lebo aj syr je už slaný..
-
2
vykysnuté cesto som vyklopila na pracovnú dosku a nepremiesila som ho už, ale som iba rukami rozložila, nevaľkala...presne na takú hrúbku ako som zvykla klasické šišky...
-
3
vykrojila som šišky a v strede som irobila dierku a vytvarovala do kolieska..
-
4
vyprážala v horúcej masti...
-
5
vypražené, som nechala odkvapkať z masti a ihed som ich posypala na hrubo strúhaným syrom..syr sa na šiškách čiastočne roztopil a vyzeralo to pekne...šišky sú veľmi sýte...z tejto dávky cesta mi vyšlo 20kusov..odkrojky som ešte zmiesila a znovu vykrojila...
-
6
prajem vám dobrú chuť..
@margaretka zasa si si neumyla oci? :-) je to napisane vyssie
Ináč zaujímavý recept,určite vyskúšam. :)