Syrové šišky fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 2. novembra 2013

Dostala som nový druh múky, tak som ju dnes aj hneď vyskúšala...volá sa ,,koláčová múka,,môžem potvrdiť, že je pefektná a urobila som z nej Zobraziť celý popisDostala som nový druh múky, tak som ju dnes aj hneď vyskúšala...volá sa ,,koláčová múka,,môžem potvrdiť, že je pefektná a urobila som z nej slanú verziu šišiek...sú výborné..

20
porcií
45 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks celé
 podľa chuti
3 PL
100 g
200 ml
25 g
1/2 ČL
4 PL
Na posypanie:
30 g




Postup

  1. 1

    Najprv som si pripravila kvások, z vlažného mlieka, cukru a droždia...múku som preosiala, rozbila do jamky vajce, pridala vykysnutý kvások, soľ a olej...vypracovala som také cesto ako na klasické šišky...až po riadnom vypracovaní som pridala na jemno postrúhaný syr...pozn. táto múka mi zobrala o pol deci mlieka viac, ako klasická, takže si to upravte podľa seba...vypracované cesto som posypala múkou, zakryla kuchynskou útierkou a nechala na teplom mieste vykysnúť 45 min. pozor pri solení, lebo aj syr je už slaný..

    Syrové šišky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vykysnuté cesto som vyklopila na pracovnú dosku a nepremiesila som ho už, ale som iba rukami rozložila, nevaľkala...presne na takú hrúbku ako som zvykla klasické šišky...

    Syrové šišky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vykrojila som šišky a v strede som irobila dierku a vytvarovala do kolieska..

    Syrové šišky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    vyprážala v horúcej masti...

    Syrové šišky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vypražené, som nechala odkvapkať z masti a ihed som ich posypala na hrubo strúhaným syrom..syr sa na šiškách čiastočne roztopil a vyzeralo to pekne...šišky sú veľmi sýte...z tejto dávky cesta mi vyšlo 20kusov..odkrojky som ešte zmiesila a znovu vykrojila...

    Syrové šišky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    prajem vám dobrú chuť..

Diskusia k receptu

ivka268
ukladám, určite vyskúšam,chcem sa len spýtať kde sa dá zohnať tá múka???
obor123
Chutné šišky.Môžem sa opýtať na tú koláčovú múku ? Podobá sa na hrubú , polohrubú či hladkú?
izabella929
@obor123...m úku kúpil môj brat v Tescu...je to niečo medzi hladkou a polohrubou, takže je jemnejšia ako polohrubá, ale hrubšia ako hladká...je jemná a dobre sa s ňou robilo....ďakujem pekne za komentár.-)
eviana
@Izabella929 , super si to vymyslela s týmito šiškami, isto boli veľmi chutné... veru dala by som si hneď zo dve, mňam... jasných 5* :)
margaretka28
veľmi zaujímavý recept, syr do cesta, určite to chutí vynikoš a chcem sa ešte opýtať, tá koláčová múka má akú konzistenciu ? ako hladká ? alebo polohrubá ?
afataga
jaaaj no a este za poharik vinka k tomu, nohy na stol a veget :-) vyborny napad s tym syrom, pacia sa mi
@margaretka zasa si si neumyla oci? :-) je to napisane vyssie
margaretka28
oči mám umyté, len komentáre som nečítala, už sa polepším hádam mi Izka prepáči :-)
izabella929
@eviana.. úžasná chuť.-) dve ani nevládzeš zjesť, sú sýte, ale chrumkavé.-)@margaretka28...veru chutné, ba by som povedala, že chutnejšie, ako sladká verzia..písala som pre obor123 zloženie tej múky...ale je fantastická...)@afataga...presne si to trafila, priam sa žiada vínko k nim.-) sú vhodné na zajedanie ku vínku...chrumkavé.-) Vďaka vám všetkým za komentáre.-)
eviana
@izabella929 , joooj... ani nevrav, že chrumkavé... také milujem... bo štartujem auto a idem si rýchlo aspoň jednu uchmatnúť k Tebe... aj keď pochybujem, že z nich ešte zostali, iste išli na dračku :)
obor123
Izka , ďakujem za odpoveď. Ja mám Tesco trošku ďaleko,ak pomiešam hladkú múku s polohrubou , nedostanem niečo podobné?
izabella929
@obor123...je to nový druh múky, neviem zaručiť, že to bude to isté...ale urob ich pokojne pol na pol...nič sa nestane...šišky zvyknem robiť tak...to len teraz machrujem, že ju mám...)))))))
sracz
... domáce, plávajúc v masti upečené, sú tie najsamfajnovejšie, milá @izabella929 = a hlavne veľa a za horúca jesť a ...! Vďaka aj tomuto Tvojemu "prudko jedlému! rcp som opäť o viac ako 50 rokov mladší! (... ozaj, nehovorí Ti nič meno Janko Uhrín r. 1948/LC?) Ďakujem a želám krásny weekend!
siskam
Tú múku som už v obchode videla, ešte som ju neskúšala, ale už ju najbližšie kúpim. Šišky vyzerajú veľmi lákavo.
izabella929
@sracz..haha...rozosmial si ma s tým omladnutím.-))toto sú veru vynikajúce šišky, len nejak nikto tomu asi neverí...) meno, ktoré uvádzaš je mi známe, len neviem presne kam ho zaradiť do ktorej lokality... @siskam...jednozna čne sú veľmi chutné, nám lepšie chutia ako na sladko.-)) Ďakujem vám obom za milé komentáre.-))
stacy77777
super nápad Izka, syrové šišky na slano, nič také sme doma ešte nemali, určite skúsim
heny44
Aj ja používam túto múku,je ako polohrubá a piekla som z nej aj vianočku,či bežne aj piškótové cesto,zvyknú ju mať aj v tescu.
Ináč zaujímavý recept,určite vyskúšam. :)
medovnicek
tá múka je výborná môžem to potvrdiť, veľmi často ju používam a aj štrúdľovú a polohrubú od toho istého výrobcu, šišky na slano som ešte nerobila, musím to vyskúšať




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia