
Kelové pesto
Pesto je originálne pripravované z bazalky, píniových orieškov, parmezánu, olivového oleja, soli, ...

Amuse-bouche po grécky
od minulého leta, kedy som bola opäť raz v Turecku, snívam o najlepších vyprážaných kalamároch,...

Cibuľové palacinky
Dnes som si listovala knihu zeleninová kuchárka a padli mi do oka cibuľové palacinky. Cibuľu v...

Domáce škvarky
U mäsiara si objednajte surové sadlo, na skúšku aspoň kilogram, ale podľa mojich skúseností vám to stačiť určite nebude....

Focaccia so zemiakmi, pórom a syrom
Už pred rokmi sme prišli na chuť nielen talianským cestovinám (vraj ich vytvorili vo vyše 700 variáciách), ale aj ciabatte a focaccii, ktoré je možné pripraviť i v domácej kuchyni, dokonca s rôznymi surovinovými dodatkami....

Chuťovka z cizrny (cícera)
Není to přímo recept, jen takový návod, jak připravit dobrou chuťovku k pohoštění, k večeři. Kdokoliv u mě ochutnal, už ji dělá také....

Syrová roláda s olivami
Syrová roláda sa na Veľkú noc robí v mnohých rodinách. My sme do nej namiesto zvyčajnej...

Mini bifteky
Videla som niekde v pošte na nete malinké bifteky, servírované na rožkoch, na vrchu ozdobené....

Domáca zemiaková roláda plnená zeleninou a figami
Zemiaky uvaríme, ošúpeme, pretlačíme a pridáme vajíčko, múku a vytvarujeme cesto, ktoré potom...

Praženica s chorizom a jadrovníkmi paprík
Už dávno som nepridal svoj recept na využitie jadrovníkov „srdiečok“ paprík, špeciality mojej kuchyne. Tentoraz...

Grécky slaný koláč s baklažánom
Múku zmiešame s mäkkým maslom a vlažnou vodou, vypracujeme cesto a necháme ho asi 15 minút odležať.

Žemlová nádivka s cuketou a špekem
Tak jsem zase tady, ale jsou to věci, které jsem dělal dříve, pokud bylo...

Zemiaková roláda s baby zeleninou
Čo je brick cesto: Je to tenučké cesto, ktoré sa používa napríklad v marockej kuchyni. Môžete ho nahradiť...

Vyprážané zemiakové krokety plnené údeným mäsom
Mäskom plnené krokety môžete servírovať ako malé pohostenie, predjedlo na sviatočné menu alebo pokojne ako večeru....

Lístkové rolky s kapustovo-syrovou plnkou
Čínsku kapustu nakrájame na drobné kocky a nasolíme. Lístkové cesto vyvaľkáme do štvorca. Vykrojíme dvanásť štvorcov.

Bryndzovo - kukuričné pagáčiky so semienkami
Jemne chrumkavé a taktiež výborné , chutné, aj k vínečku.

Langoše trochu inak
Langoše asi každý pozná. Ja pridávam svoj recept. Možno bude chutiť .

Cibuľový chlieb s pikantnými mäsovými rezančekmi
Cibuľový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného receptu a pridáme doň praženú cibuľu. (Základný recept na...

Strapatá haruľka
Zemiaky nastrúhame na hrubé rezance, primiešame k nim müsli s ovocím.

Crostini s hubovým krémom
Dnes sme mali dôvod na oslavu, tak som spravila crostini s hubovým krémom. S pohárikom...

Tatarletky plnené tatarom z lososa a karí majonézou
Do hladkej múky pridáme mierne zohriate mlieko, vymiešame s olejom, pridáme žĺtky z vajec a...

Bryndzovo-tekvicové posúchy
Do teplého mlieka dáme droždie spolu s cukrom a necháme nakysnúť kvások. Do veľkej misy dáme...

Fajné pagáče
Tento recept som dostala od svojej mami (tá ho získala od kolegyni). Hneď som si ho...

Zeleninový koláč
Tento recept som našla na zadnej strane špaldovej múky. Všetkým veľmi chutil, preto uverejňujem...

Zemiaky v kačacej masti
Do panvice si dame kačaciu mast a do vriacej vložíme umyté a nakrájané zemiaky so šupkou. Pridame...