
Údený pstruh s brusnicovo–chrenovou penou
Téma vianočný stôl je pestrou a bohatou prehliadkou slovenských tradičných jedál, veď čo región, to...

Sendvič s kuracím šalátom
Umyte 3 zelerové stonky a nakrájajte ich na väčšie kusy. Nasekajte na hrubo 1 cibuľu a...

Plnené artičoky
Toto predjedlo som si vymyslela sama na jednu oslavu. Oslávencovi chutilo, ponúkam na vyskúšanie.

Brokolicové toasty
Brokolici rozebrat na růžičky, které je potřeba pár minut oblanšírovat. Po několika minutách vyndat...

Pizza rožky
Pripravíme si kvások do ktorého pridáme soľ a cukor. Necháme nakysnúť v miske kyske.

Plnené zemiakové lodičky
Výrazná chuť nivy s jemnou chuťou tvarohu a opraženou slaninkou na vrchu pohladí chuťové bunky. Toto...

Tofu fašírky s nori riasou
Improvizácia z toho čo som mala k dispozícii a vydarilo sa :-)

Bezlepkové syrovo-salámové pagáče
Salámu nakrájame na jemno a zmiešame so všetkými ingredienciami na cesto. Kompaktné cesto zabalíme do fólie...

Vyprážané zemiakové krokety plnené údeným mäsom
Mäskom plnené krokety môžete servírovať ako malé pohostenie, predjedlo na sviatočné menu alebo pokojne ako večeru....

Chléb v pikantním vajíčku
Když přijde ta hrozná doba, že chcete něco k večeři a nemělo by to být moc...

Špenátový quiche s údeným lososom
Z múky, soli, jedného žĺtka a masla vypracujeme hladké cesto. Hotové cesto zabalíme do...

Zemiakové pagáčiky
Zemiaky uvaríme v šupke, popučíme a pridáme maslo a múku, žĺtky, smotanu a soľ....

Placky zo zemiakovej slamy a ovčieho syra
Zemiakové placky, haruľa i šarišské „naľešňiki” v chutnej úprave od výmyslu sveta. Kto by ich...

Bazalkové muffiny s kozím camembertom
O 2 dni Štedrý večer, každý sa teší na nejakú rybu, len moja dcéra ryby...

Smažené papriky
Smažené papriky jsou výborná chuťovka k pivu, vínu nebo jako svačina či večeře s čerstvým pečivem....

Originálna pletená syrová pizza z celozrnnej špaldovej múky
Mate radi pizzu? Tak tento recept si zamilujete. Nielen, že je originálna, ešte je...

Mortadella
Mäso pomelieme, pridáme ostatné suroviny, dobre premiešame a dáme do chladničky odstáť na 12 hodín....

Syrové šišky
Dostala som nový druh múky, tak som ju dnes aj hneď vyskúšala... volá sa , ,...

Plnka s mrkvovou a reďkovkovou vňaťou
Mrkvovú vňať zatiaľ u nás konzumoval len náš domáci ušatý miláčik. Nakoľko to väčšinou nestíha všetko...

Štrúdľa plnená lososom
Výborná chuťovka či už ako samostatné alebo pokojne aj ako hlavné jedlo napríklad so zemiakovou kašou...

Pita sendvič s portobellom a rukolou
… ja s mojou sme si už zvykli na redukovanú stravu a tak sme na raňajky ochutnali...

Bryndzovník
Z múky, droždia, soli a žltkov pripravíme cesto. Necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto roztiahneme na vymastený plech. Na vrch...

Domáce škvarky
U mäsiara si objednajte surové sadlo, na skúšku aspoň kilogram, ale podľa mojich skúseností vám to stačiť určite nebude....

Hubový aspik so zeleninou
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Huby scedíme a nakrájame nadrobno.

Dvoranský burger s tekvicovou plackou a cesnakovou majonézou
Každé ročné obdobie motivuje šéfkuchára preniesť sezónu na tanier. Jeseň je však u mňa jednotkou. V záhradách, sadoch a lesoch sa nájde veľa farebného a voňavého a všetko sa to dá premeniť na výnimočné jedlo....

Smažené olivy s papričkou v parmazánovém těstíčku
Miluji olivy a smažené se hodí na oslavy k vínu, ale také k večeři s pečivem....