Chilli con carne Chihuahua
Je to skoro ako rizoto. Ale nie je. Je to veľmi pikantne jedlo....
Dubáková nátierka
Mala som drobnejšie polámané sušené dubáky, mohla som si ich nechať na prevoňanie omáčok, ale...
Likérové jazýčky
Pre milovníkov čokolády. Sú to zlepované keksíky v tvare piškóty s čokoládou v ceste aj plnke,...
Sekerková polévka
Proč sekerková polévka? V jedné pohádce Honza vaří lakomé selce sekerkovou polévku. Vezme vodu, dá...
Mäsové guľky s hríbovou omáčkou
Tieto mäsové guličky sa môžu robiť z rôznych druhov mäsa, aj miešaných. Akurát k...
Cibuľová polievka s tofu syrom
Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, rascu a drobné kocky tofu. Pokvapkáme sójovou omáčkou, posypeme...
Jablkový koláč
Tento koláčik som našla zasa v kalendári Dr. Oetkera, robievam ho často. Jabkové koláče...
Osviežujúci paradajkovo-paprikový šalát
Na večeru som pripravila tento jednoduchý, ale chutný a osviežujúci šalát, ktorý je výborný...
Šunková pena
Tento recept mám už veľmi dlho. Popravde neviem, prečo sa to nazýva šunková pena, ...
Pomarančová neha
... krém je fantastický, masla minimum. Chuť upečeného pomaranča spojená s krémom a piškotou......
Moje prvé veterníky
Dlho som sa odhodlávala urobiť tento koláčik, ale bála som sa prípravy odpaľovaného cesta + nemala...
Brokolica na pare, zemiaky s cesnakovou zálievkou
Chcela som niečo na rýchlo, ale čo by nebolo sladké a mäsové. Mala som brokolicu,...
Huby na paprike
Na polovici masla speníme nakrájanú cibuľu, vmiešame papriku, nakrájané rajčiny a huby.
Baraní guláš
Mäso umyjeme, odstránime z neho prebytočný tuk, pripadne aj blany a pokrájeme ho na väčšie kocky.
Zdravé vynikajúce quinoa mafinky
Kto ešte neskúsil quinou - "matku zŕn", ukracuje sa o veľa! :) Tak šup šup, ...
Kapustovo-zemiakové placky
Recept vznikol ako čistá improvizácia, z potreby minúť kus načatej kapusty.
Kelové placky
Tieto placky robila moja babička, bola výborná kuchárka. Nestretla som sa aby tento recept niekto v mojom...
Jahodové makrónky
Moje prvé pečenie makróniek bolo nanič... Ale teraz sa podarili. Určite sa oplatí vyskúšať...
Kuracia roláda z parného hrnca
už dávno som nepridala recept z parného hrnca hoci ho používam veľmi často a veľmi rada.....
Zemiaková štrúdľa s vajíčkom a sezamom
Ošúpané uvarené zemiaky popučíme, pridáme dozlata orestovanú cibuľku a necháme vychladnúť. Natvrdo uvarené vajíčka olúpeme...
Šošovicové rizoto s parmezánom
Nakrájanú cibuľu do sklovita opražíme na olivovom oleji, pridáme ryžu, spolu orestujeme. Pridáme biele...
Mätový likér
Mata prieporna je jednou z najoblubenejšich byliniek širom sveta, nie bez dovodu. Existuje niečo viac...
Rizoto z červenej ryže
Červená ryža je nutrične veľmi bohatá. Keďže nebola zbavená šupiek, ani leštením pripravená o povrchovú...
Jahodovo-karamelové košíčky
Tento recept sem dávam trochu neskoro, už je po jahodovej sezóne, ale miesto jahôd môžeme...
Šľahačkový zákusok pani Ingrid
Splnil sa mi sen:) Nemusím sladké, ale už sa mi 3x snívalo, že sa napchávam...
Hovädzia nožina s kosťou a šampiónovo-olivovou omáčkou.
Rozhodol som sa, osso boco trochu zmením. Mal som dva kúsky, no nie teľacie,...