Ríbezľový chladený koláčik

1000thwindow - fotka1000thwindow, 26. júla 2014

Doma nám ríbezle zrejú už v plnom prúde a dnes si to pýtalo sladkú mňamku, aj keď klasické hrnčekové a snehové koláče milujem robiť a moje osadenstvo papkať, chcela som dnes troška zmenu a niečo zákuskovejšie. Nechcelo sa mi hľadať po nete recepty, najlepšie to ide predsa podľa seba :) Postup som nefotila - ospravedlňujem sa, ale ani som nečakala že sa podarí a je taký perfektný, že ani neviem či ostane do zajtra :)) Budem rada, keď niekoho inšpirujem, neoľutujete

Suroviny

Piškót:
2 hrnčeky
1 hrnček
1 ks
0,5 hrnčeka
2 ks
1 ks
1 hrnček
štipka
Plnka:
400 ml
3 PL
1 ks
500 g
1/2 balíčka
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žltka vyšľaháme s cukrom, z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. Do žltkovej masy pridáme ostatné suroviny a vymiešame spolu, keď sa masa spojí tak ju postupne primiešavame do snehu. /Ak chcete tento koláč v čokoládovej obmene, pridajte podľa chuti kakao/ Hotové cesto vylejeme na vystlaný plech a dáme piecť cca na 20minút 180C. Necháme troška vychladnúť.

  2. 2

    Mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding. Mlieka je naschvál menej, aby hmota stuhla, cukor si dajte každý podľa chuti, ja som chcela sladší :) /Ak chcete tento koláč v čokoládovej obmene, namiesto vanilkového pudingu dajte čokoládový/

  3. 3

    Na vychladnutý piškót nalejeme horúci puding, rozotrieme. Prepláchneme ríbezle, rovnomerne porozsýpame po pudingu a dáme ešte tak na 15min. na 80C zapiecť, nech sa spoja chute a ríbezle pustia trocha šťavy. Dáme vychladnúť aspoň na hodinu na chladné miesto.

  4. 4

    Do vriacej vody dáme 1/2 balíčka práškovej želatíny (ja som použila príchuť lesné ovocie - skvelo sa hodil, ak chcete, dajte kľudne aj celý balíček, mne piškot dosť vyrástol a viacej želatíny by sa už vylievalo, preto len pol množstva) želatínu v hrnci necháme 2min. sa spojiť - NEVARÍME. Nebojte sa riedkej želatíny, ona stuhne. Lyžicou povylievame na koláč a necháme chladiť. Keď koláč stuhne, môžme krájať :)

    Ríbezľový chladený koláčik  - obrázok 4
  5. 5

    Osobne dávam najradšej pudingové a žalatínové koláče bežne stuhnúť do studenej špajze na noc, ale mala som doma nedočkavcov, tak som šupla na 2hodiny do chladničky. Sladučký piškot aj puding, kyslé ríbezle a ochutená želatína - chute sa nádherne spojili a chuť koláča je famózna, vychladený chutí fakt peckovo. Odporúčam :)

    Ríbezľový chladený koláčik  - obrázok 5

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: