Pohánkový koláč s gaštanovým krémom a brusnicami
Foto: proste0monika
Koláčik som piekla dnes štýlom "čo dom dal". Je síce dosť jednoduchý, ale veľmi nám chutil =)
10 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1/2 šálky (pohánková múka) |
|
1/2 šálky |
|
1/2 šálky |
|
1/2 šálky |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
200 ml (smotana na šľahanie) |
|
200 g |
|
|
Postup
-
1
Pohánku (ak nemáme múku) nasucho rozmixujeme s ovsennými vločkami a slnečnicou. Pridáme múku, kypriaci prášok a cukor poďla chuti. Vodu dolievame podľa potreby aby sa cesto lialo. Vymastíme a vysypeme si formu na pečenie a dáme piecť na 180 stupňov na cca 20 minút.
- 2
Gaštanové pyré si rozmixujeme spolu s rastlinnou smotanou na hladký krém a natrieme na upečený vychladnutý korpus.
- 3
Koláč dozdobíme brusnicovým kompótom a dáme odležať do chladničky, najlepšie cez noc, a môžme podávať
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu