Pofranštené rízky fotorecept

jody - fotkajody, 17. marca 2011
Pofranštené rízky (fotorecept)
Foto: jody

Neviem, čo mám v poslednej dobe s tými francúzmi... :-) No, akokoľvek, toto je ďalšia varianta kuracích rezňov v cestíčku. Nám veľmi chutili, skúste Zobraziť celý popisNeviem, čo mám v poslednej dobe s tými francúzmi... :-) No, akokoľvek, toto je ďalšia varianta kuracích rezňov v cestíčku. Nám veľmi chutili, skúste aj vy.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Mäsko prekrojíme naplocho, aby sme nemali hrubé rezne. A dáme variť očistené zemiaky.

    Pofranštené rízky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rezníky ochutíme čerstvo zomletým korením. Ja solím málo, rezne už vôbec nie, ale vy si dosoľte podľa chuti.

    Pofranštené rízky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z vajíčok, vody, múky a soli vypracujeme hustejšie cestíčko, do ktorého nakoniec pridáme provensálske bylinky.

    Pofranštené rízky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tesne pred vyprážaním obalíme mäso v strúhanke, ...

    Pofranštené rízky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...v cestíčku a potom vypražíme vo väčšom množstve oleja. Odkladáme na servítku, aby vypila nadbytočný tuk.

    Pofranštené rízky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    K uvareným zemiakom pridáme maslo a vňať, hrniec prikryjeme pokrievkou a zatrepeme, čo nám sily stačia.

    Pofranštené rízky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a už len naložíme na taniere a k tomu ešte veľké množstvo čerstvej zeleniny. Dobrú chuť.

    Pofranštené rízky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

babinka
krasne, stavnato vyzerajuce, dala by som si.... no sama som si zakazala rezne robit, lebo som len nicila dobre masko - vysledne podosvy ma pripravili o iluzie..... ale mozno raz zasa skusim, tie tvoje :))
duschko
Rychle a velmi dobre. To foto nema chybu. Ukladam do MKK.
enss
Ja ponorím vypražený rezeň na sekundu do vriacej vody a nechám odkvapkať. Na rezňoch nie je nič poznať a masti sú zbavené.
pacik
Už som počula o ponáraní rezňov do vriacej vody, ale nenabrala som nikdy odvahu.
vierik
S tým ponáraním do vriacej vody dobrý nápad,najbižšie vyskúšam,samozrejme tieto...
mejinka
Veľmi mňam recept! Ukladám do KK. Ďakujem! Ja ponarám rezne stále do vlažnej vody. Iba ponorím a hneď vyberám. Tak ma to učila moja babka, tak to robím stále ja!
bozulka
Ja som to raz vyskúšala a povedala som si že radšej nie,keď treba tak vysuším v papier.utierke,ale ak má niekto zdrav.problémy a nevie odolať smaženému...@sjuz , u nás to sú rezne vo franc.cestíčku a niekedy tam šprtnem aj trošku bieleho vinka...aby bol dôvod k obedu vinko dopiť.
abend
A čo tak milé Varecháčky dať tie chutné rezne na plech, pod ne trošku omastku a šup s nimi do rúry, 25min. z jednej strany a 25min. z druhej strany a nemáte ich napité masťou.
edimilka
to s tou rúrou šikovny nápad vyskušam na nedelu diky šikovny receptík eda
bejaja
mňam, najbližšie ich vyskúšam urobiť...
ketty3811
chutný receptík,ukladám si ho.To ponáranie rezňov som ešte neskúšala,tiež nemám odvahu.:-)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
aj mne dlho trvalo než som sa k tomu odhodlala, ale kľudne to urobte.Pri panvici mám pripravenú vriacu vodu a ten rezeň tam len ponorím a hneď vyberiem. Fakt je zbavený všetkých ťažkých tukov.
honestka
@abend : trojobalove rezne v rure nepoviem, ale nezda sa mi, ze rezne v cesticku by boli v rure lepsie.
@Jody , su krasne, aj my mame tuto verziu velmi radi a spravne podotykas, ze hrube rezne v jemnom cesticku nie su chutne.
babinka
pridavam sa k @esi , pred dvoma rokmi som konecne nabrala odvahu rezne okupat vo vriacej vode - bolo to iba ponorit, vybrat a odlozit do druhej nadoby - skutocne je to vo vode vidiet, kolko mastnoty i pripaleneho tam je. A teraz je uz jedno, ci je to karfiol, kurca alebo ine, v malom hrnceku pomaly vrie vodicka a z horuceho oleja frknem tam, potom do hrnca, kde mam aj papierovy obrusok - na chuti to nic nezmeni, skor prida k lepsiemu. Nebojte sa, skuste jeden a budete tak robit stale (aj ten cholesterol posmutnie z toho :)
tetuska
ponáranie je dobrá vec, ja to robím tiež, rezne nie sú vôbec mastné...
modrykamen
Vo svete som sa stretol s rezňami (viedenský, parížsky) servírovanými bez zemiakov, či ryže, len so zeleninovým šalátom. Vraj prílohou je ten obal. A nakoniec sa vzhľadom na veľkosť rezňa už na tanier aj tak nič nezmestí. Ináč ja radšej rezne na prírodno, bez obalu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia