Detská piškótová torta s ovocím a Nutellou

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 14. mája 2014
Detská piškótová torta s ovocím a Nutellou
Foto: droetker

Komerčný recept
Tip: Torta najlepšie chutí na druhý deň.

40 minút
príprava
15 minút
na 160/180 °C

Suroviny

Na cesto:
3 ks
120 g
1 bal.
6 PL
120 g
1/2 bal.
Na náplň:
3 PL vrchovaté
300 g
200 g
250 g
1 PL vrchovatá
1 bal.
150 ml
250 g
2 ks
Na polevu:
1 bal.
250 ml
2 PL vrchovaté
Ešte potrebujeme:
 s priemerom 26 cm

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta oddelíme bielky od žĺtkov. K žĺtkom prisypeme cukor, vanilínový cukor a vyšľaháme vidličkou do peny. Pridáme vriacu vodu. Múku premiešame s kypriacim práškom a prisypeme k žĺtkovej hmote. Všetko vareškou premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame sneh ušľahaný z bielkov.

  2. 2

    2. Cesto nalejeme do tukom vymastenej formy (Ø 26 cm) a pečieme v predhriatej rúre.
    Elektrická rúra: 180 °C
    Teplovzdušná rúra: 160 °C
    Plynová rúra: stupeň 3

    Doba pečenia: asi 15 minút

  3. 3

    Korpus necháme vo forme čiastočne vychladnúť, potom ho potrieme Nutellou. Necháme v chladničke asi 15 minút stuhnúť. Na korpus nasadíme očistený okraj formy.

  4. 4

    Mandarínky olúpeme, rozdelíme na mesiačiky a pokladieme na stuhnutú Nutellu. V miske rozmiešame jahodový jogurt s tvarohom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame do jogurtovo-tvarohovej náplne. Plnkou tortu potrieme a necháme asi 2 hodiny stuhnúť v chladničke.

  5. 5

    Na vrch torty poukladáme na plátky nakrájané jahody a banány. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale a povrch torty ním polejeme. Hotovú tortu necháme v chladničke stuhnúť.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Torty, Zákusky, Pečené, Dr. Oetker

Diskusia k receptu


Jeden komentár