Detská piškótová torta s ovocím a Nutellou
Komerčný recept<br> Tip: Torta najlepšie chutí na druhý deň.
príprava
na 160/180 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 3 ks |
|
| 120 g |
|
| 1 bal. |
|
| 6 PL |
|
| 120 g |
|
| 1/2 bal. |
|
| Na náplň: | |
| 3 PL vrchovaté |
|
| 300 g |
|
| 200 g |
|
| 250 g |
|
| 1 PL vrchovatá |
|
| 1 bal. |
|
| 150 ml |
|
| 250 g |
|
| 2 ks |
|
| Na polevu: | |
| 1 bal. |
|
| 250 ml |
|
| 2 PL vrchovaté |
|
| Ešte potrebujeme: | |
| s priemerom 26 cm |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta oddelíme bielky od žĺtkov. K žĺtkom prisypeme cukor, vanilínový cukor a vyšľaháme vidličkou do peny. Pridáme vriacu vodu. Múku premiešame s kypriacim práškom a prisypeme k žĺtkovej hmote. Všetko vareškou premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame sneh ušľahaný z bielkov.
- 2
2. Cesto nalejeme do tukom vymastenej formy (Ø 26 cm) a pečieme v predhriatej rúre. <br /> Elektrická rúra: 180 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> <br /> Doba pečenia: asi 15 minút
- 3
Korpus necháme vo forme čiastočne vychladnúť, potom ho potrieme Nutellou. Necháme v chladničke asi 15 minút stuhnúť. Na korpus nasadíme očistený okraj formy.
- 4
Mandarínky olúpeme, rozdelíme na mesiačiky a pokladieme na stuhnutú Nutellu. V miske rozmiešame jahodový jogurt s tvarohom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame do jogurtovo-tvarohovej náplne. Plnkou tortu potrieme a necháme asi 2 hodiny stuhnúť v chladničke.
- 5
Na vrch torty poukladáme na plátky nakrájané jahody a banány. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale a povrch torty ním polejeme. Hotovú tortu necháme v chladničke stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu