Srdiečková marlenka

miskalka1 - fotkamiskalka1, 20. februára 2013
Srdiečková marlenka
Foto: miskalka1
5 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
2 PL
250 g
2 ks
1 ČL
1 PL
700 g
Plnka:
1 ks uvarené
250 g
600 ml
2 ks
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnca dajte maslo, med, cukor a vymiešajte. Potom pridajte ocot zo sódou a znovu vymiešajte. Zmes dajte na oheň a za stáleho miešania pridajte vajce. Stále miešajte, až sa na povrchu objaví pena a zmes zhnedne, potom ihneď odstavte.

  2. 2

    Po miernom vychladnutí pridajte preosiatu hladkú múku, vypracujte cesto, prikryte a nechajte hodinu odpočívať na teplom mieste.

  3. 3

    Zatial si pripravíte plnku: najskôr si dáte variť salko na 2 a pol hodiny. Potom uvaríte puding a necháte vychladnúť a nakoniec si vychladnutý puding a mlieko skaramelizované vymixujete s maslom a rumom.

  4. 4

    Keď prejde hodina cesto rozdelíte na 5 rovnakých častí. Vyvaľkáte na tenko, ja som nerobila na plech marlenku ale vykrajovala srdcia. Pečiete na 180 stupňov po 5 minút.

  5. 5

    Ak máme srdiečkové korpusy všetky upečené plníme ich plnkou, ukladáme na seba. Potrieme tiež po vrchu a bokoch marlenky a posypeme posekanymi orechami. Mne vyšli z tejto dávky dve marlenky. Jedna srdiečková a ešte aj zo zvyškov vykrojeného cesta taká menšia marlenka. Dobrú chuť :)

    Srdiečková marlenka - obrázok 5

Diskusia k receptu

26 komentárov k receptu
mala som objednavku na kolacik,a rozhodla som sa ze spravim podla tvojho receptu.Musim povedat ze ja som ani neochutnala,ale dostal velku pochvalu,ze je neuveritelne dobry. tak tento vikend ho musim spravit u nas doma a ochutnat. a dakujem za receptik... :)

Pridaj komentár k receptu: