Srdiečková marlenka

miskalka1 - fotkamiskalka1, 20. februára 2013 14:51
Ďalšie recepty »
Srdiečková marlenkaFoto: miskalka1
5 min
na 180 °C

Suroviny

100 g
2 PL
250 g
2 ks
1 ČL
1 PL
700 g
Plnka:
1 ks uvarené
250 g
600 ml
2 ks
2 PL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Do hrnca dajte maslo, med, cukor a vymiešajte. Potom pridajte ocot zo sódou a znovu vymiešajte. Zmes dajte na oheň a za stáleho miešania pridajte vajce. Stále miešajte, až sa na povrchu objaví pena a zmes zhnedne, potom ihneď odstavte.

  2. 2

    Po miernom vychladnutí pridajte preosiatu hladkú múku, vypracujte cesto, prikryte a nechajte hodinu odpočívať na teplom mieste.

  3. 3

    Zatial si pripravíte plnku: najskôr si dáte variť salko na 2 a pol hodiny. Potom uvaríte puding a necháte vychladnúť a nakoniec si vychladnutý puding a mlieko skaramelizované vymixujete s maslom a rumom.

  4. 4

    Keď prejde hodina cesto rozdelíte na 5 rovnakých častí. Vyvaľkáte na tenko, ja som nerobila na plech marlenku ale vykrajovala srdcia. Pečiete na 180 stupňov po 5 minút.

  5. 5

    Ak máme srdiečkové korpusy všetky upečené plníme ich plnkou, ukladáme na seba. Potrieme tiež po vrchu a bokoch marlenky a posypeme posekanymi orechami. Mne vyšli z tejto dávky dve marlenky. Jedna srdiečková a ešte aj zo zvyškov vykrojeného cesta taká menšia marlenka. Dobrú chuť :)

    Srdiečková marlenka - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist