Foto: miskalka1
na 180 °C
Postup
-
1
Do hrnca dajte maslo, med, cukor a vymiešajte. Potom pridajte ocot zo sódou a znovu vymiešajte. Zmes dajte na oheň a za stáleho miešania pridajte vajce. Stále miešajte, až sa na povrchu objaví pena a zmes zhnedne, potom ihneď odstavte.
- 2
Po miernom vychladnutí pridajte preosiatu hladkú múku, vypracujte cesto, prikryte a nechajte hodinu odpočívať na teplom mieste.
- 3
Zatial si pripravíte plnku: najskôr si dáte variť salko na 2 a pol hodiny. Potom uvaríte puding a necháte vychladnúť a nakoniec si vychladnutý puding a mlieko skaramelizované vymixujete s maslom a rumom.
- 4
Keď prejde hodina cesto rozdelíte na 5 rovnakých častí. Vyvaľkáte na tenko, ja som nerobila na plech marlenku ale vykrajovala srdcia. Pečiete na 180 stupňov po 5 minút.
- 5
Ak máme srdiečkové korpusy všetky upečené plníme ich plnkou, ukladáme na seba. Potrieme tiež po vrchu a bokoch marlenky a posypeme posekanymi orechami. Mne vyšli z tejto dávky dve marlenky. Jedna srdiečková a ešte aj zo zvyškov vykrojeného cesta taká menšia marlenka. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu