Foto: saymi
Dlho som hľadala niečo originálne čím by som sa tu u vás uviedla a tieto rezy som proste musela upiecť a podelit sa s Zobraziť celý popisDlho som hľadala niečo originálne čím by som sa tu u vás uviedla a tieto rezy som proste musela upiecť a podelit sa s vami o tento úžastný koláčik,papká sa sám
na 100-150 °C
Suroviny
Cesto: | |
1/2 hrčeka alebo 125ml |
|
4 ks celé |
|
125 g alebo Palmarín |
|
250 g |
|
350 g |
|
1 1/2 |
|
1 ks malý |
|
2 PL |
|
1/2 vaničky |
|
a kokos na vymastenie a vysypanie plechu |
|
Plnka: | |
1 |
|
400 ml |
|
3 PL |
|
1 |
|
1/2 |
|
1 |
|
1 |
|
trošku |
|
Postup
-
1
Veľký plech vymažeme a vysypeme kokosom.Vajcia vyšľaháme s cukrom a herou a vmiešame kokos.Ananás si nakrájame na malé kúsky a aj so šťavou ho zmiešame s tvarohom a rumom.Pár kúskov si odložíme nabok aby sme mali na ozdobu.Obe hmoty zmiešame spolu a pridáme múku a prášok do pečiva.Cesto vylejeme na plech a dáme piecť na 100-150°C 25minút.Upečený koláčik necháme vychladnúť.
- 2
Z pudingu,mlieka a cukru uvaríme puding a necháme vychladnúť.Smotanu zmiešame s tvarohom a vanilkovým cukrom,môžeme pridat aj trošku rumu ale nemusíme.Vychladnutý puding zmiešame s tvarohovo-smotanovou plnkou.Krém natrieme na korpus a dozdobíme kúskami ananásu a nastrúhanou bielou čokoládou.Je to mňam :) A ešte fotečka v reze
- 2
Koláčik je veľmi chutný, ale ... K hrúbke korpusu je plnky trochu málo a je pomerne riedka. Dostatočne mi nestuhla ani v chladničke. Keďže je ale veľmi chutná, bolo by ju škoda nevyužiť. Budem ju podávať v pohároch ako krém s čerstvým alebo kompótovým ovocím.
V tom druhom prípade zlejem šťavu, doplním na 400 ml a použijem pri varení pudingu. Cukor primerane uberiem. Bude to maškrta!