Piňacolada rezy

saymi - bez fotkysaymi, 12. apríla 2012
Piňacolada rezy
Foto: saymi

Dlho som hľadala niečo originálne čím by som sa tu u vás uviedla a tieto rezy som proste musela upiecť a podelit sa s Zobraziť celý popisDlho som hľadala niečo originálne čím by som sa tu u vás uviedla a tieto rezy som proste musela upiecť a podelit sa s vami o tento úžastný koláčik,papká sa sám

60 minút
na 100-150 °C

Suroviny

Cesto:
1/2 hrčeka alebo 125ml
4 ks celé
125 g alebo Palmarín
250 g
350 g
1 1/2
1 ks malý
2 PL
1/2 vaničky
  a kokos na vymastenie a vysypanie plechu
Plnka:
1
400 ml
3 PL
1
1/2
1
1
 trošku




Postup

  1. 1

    Veľký plech vymažeme a vysypeme kokosom.Vajcia vyšľaháme s cukrom a herou a vmiešame kokos.Ananás si nakrájame na malé kúsky a aj so šťavou ho zmiešame s tvarohom a rumom.Pár kúskov si odložíme nabok aby sme mali na ozdobu.Obe hmoty zmiešame spolu a pridáme múku a prášok do pečiva.Cesto vylejeme na plech a dáme piecť na 100-150°C 25minút.Upečený koláčik necháme vychladnúť.

  2. 2

    Z pudingu,mlieka a cukru uvaríme puding a necháme vychladnúť.Smotanu zmiešame s tvarohom a vanilkovým cukrom,môžeme pridat aj trošku rumu ale nemusíme.Vychladnutý puding zmiešame s tvarohovo-smotanovou plnkou.Krém natrieme na korpus a dozdobíme kúskami ananásu a nastrúhanou bielou čokoládou.Je to mňam :) A ešte fotečka v reze

    Piňacolada rezy  - obrázok 2

Diskusia k receptu

hubata
Kokosových koláčikov mám ktovie prečo - málo v KK. Tak vďaka za receptík, ukladám lebo si myslím že nám bude chutiť. Vyzerá výborne. Vďaka za receptík.
dorisa
Vitaj medzi nami, pekne si sa uviedla. Ukladám si recept, ďakujem.
saymi
Dakujem za komentáriky.Ja zbožnujem kombinaciu kokos a ananás je to fajný svieži jarný koláčik nie veľmi presladený.Aj ked som si ho ochutnala len raz lebo dieta mi to nedovoluje velmi :) ale tak nikto ma hadam nenabonzuje že som porusšila dietku :) Je to veľmi rýchle pečenie takže človek pri nom nezabije celý deň :)
rozmarin
Jej, velmi doddbre vyzera tento kolacik, uz je v KK. A kolko ml alebo g je mala konzerva ananasu?
ela77
recept nielenže ukladám ale aj vyskúšam, troška dám memej cukru do cesta, plnka vyzerá dobre s menej kaloriami, ibaže asi vynechám rum, neviem si ho predstaviť s kokosom, mám rada práve tú chuť a vôňu kokosu a bojím sa že ten rum by mi to tam kazil, aj keď ho je iba trocha, nemyslím cesto, ale plnka. Tvaroh v plnke je predpokladám druhá časť vaničky jemného tvarohu, ktorý išiel aj do cesta????
saymi
ela77 ano je to druhá polovica tvarohu.ja narábam len s nízkotučnými vecami a namiesto cukru pouzívam umelé sladidlo.Inak ten rum v ceste necítit vobec on sa tým pomalým pecením vyparil.je to klasická plechovka asi 250-300ml.kolácik sa musí piect pomalicky koli tomu ananásu a stave vo vnutri inak by zvrchu zhorel a vnutri bol surový.ale chut je uzastná
zdezda
perfis receptik na kokosovu pochutku, ukladam na silvestra urobim, aspon doma budeme mat "bielo", ked nie vonku :-)
zdezda
...este mam otazku: Je medzi plnkou a korpusom nejaky dzem? Podla foto mi to tak pripada. Dik za odpoved, hoci neviem, ci ju dostanem, lebo receptik si sem pridala uz skoro pred 2 rokmi :-)
pivonka
Pozrela som si profil autorky. Pridala iba tento jeden recept a vzdala to, stáva sa. K nedeli som koláč upiekla a pre tie varecháčky, ktoré ho majú v kk (ako ja) a chceli by ho upiecť, uvádzam svoju skúsenosť.
Koláčik je veľmi chutný, ale ... K hrúbke korpusu je plnky trochu málo a je pomerne riedka. Dostatočne mi nestuhla ani v chladničke. Keďže je ale veľmi chutná, bolo by ju škoda nevyužiť. Budem ju podávať v pohároch ako krém s čerstvým alebo kompótovým ovocím.
V tom druhom prípade zlejem šťavu, doplním na 400 ml a použijem pri varení pudingu. Cukor primerane uberiem. Bude to maškrta!