Tyrolská cibuľačka

vladokat - bez fotkyvladokat, 19. septembra 2012
Tyrolská cibuľačka
Foto: vladokat

recept na túto polievočku som si doniesol z dovolenky, je úplne iná ako francúzska cibuľačka, ale mňa dostala :-)

Suroviny

5 ks
2 dc
  (maggi)
 starý




Postup

  1. 1

    Príprava je veľmi jednoduchá :-) Cibuľu si očistíme a nakrájame na mesiačiky.

    Tyrolská cibuľačka - obrázok 1
  2. 2

    na panvicu si nalejeme trochu olivového oleja a pridáme do rozohriateho cibuľu, keď začne trochu sklovatieť pridáme nakrájanú slaninku.

    Tyrolská cibuľačka - obrázok 2
  3. 3

    medzitým si spravíme bešamel z oleja a PL hl. múky zalejeme ho vývarom a pridáme cibuľku, prilejeme mlieko a ligurček, osolíme okoreníme a povaríme cca 10min

    Tyrolská cibuľačka - obrázok 3
  4. 4

    starší chlieb namrvíme a opečieme na panvici. Polievku pred podávaním posypeme omrvinkami, nakrájanou pažítkou a parmezánom.

    Tyrolská cibuľačka - obrázok 4

Diskusia k receptu

ejta
Milujem francúzsku cibuľačku a táto sa mi páči tiež....
dajanca
uložené... určite výborná polievočka... :-)
martamm
Krásna polievočka a s tým ligurčekom, mňam....:)
vladokat
dakujem za vase komenty :-) mna osobne tento recept velmi prekvapil lebo donedavna som poznal len tradicnu cibulacku a chut tejto je odlisna a fakt vyborna
frezia
Tato cibulacka sa mi paci este viac,ako francuzska.Uz je ulozena.
farbuska
Veľmi lákavá obsahom a tvoje foto to ešte umocňuje. Určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia