Tyrolská cibuľačka

vladokat - bez fotkyvladokat, 19. septembra 2012
Tyrolská cibuľačka
Foto: vladokat

recept na túto polievočku som si doniesol z dovolenky, je úplne iná ako francúzska cibuľačka, ale mňa dostala :-)

Suroviny

5 ks
2 dc
  (maggi)
 starý

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Príprava je veľmi jednoduchá :-) Cibuľu si očistíme a nakrájame na mesiačiky.

    Tyrolská cibuľačka - obrázok 1
  2. 2

    na panvicu si nalejeme trochu olivového oleja a pridáme do rozohriateho cibuľu, keď začne trochu sklovatieť pridáme nakrájanú slaninku.

    Tyrolská cibuľačka - obrázok 2
  3. 3

    medzitým si spravíme bešamel z oleja a PL hl. múky zalejeme ho vývarom a pridáme cibuľku, prilejeme mlieko a ligurček, osolíme okoreníme a povaríme cca 10min

    Tyrolská cibuľačka - obrázok 3
  4. 4

    starší chlieb namrvíme a opečieme na panvici. Polievku pred podávaním posypeme omrvinkami, nakrájanou pažítkou a parmezánom.

    Tyrolská cibuľačka - obrázok 4

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
dakujem za vase komenty :-) mna osobne tento recept velmi prekvapil lebo donedavna som poznal len tradicnu cibulacku a chut tejto je odlisna a fakt vyborna

Pridaj komentár k receptu: