Tento recept som si vymislel sám je ozaj úžasný, urobil som si ho na deň otcov :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 l |
|
| 1 kus |
|
| 0,5 čl |
|
| štipka |
|
| podľa potreby |
|
| 5 čl |
|
| 40 g |
|
| Plnka: | |
| 1 kus |
|
| 0,6 l |
|
| 8-10 čl |
|
| 1 kus (nugátová) |
|
| 30 g |
|
| Poleva: | |
| 1 kus (nugátová) |
|
| 30 g |
|
| 4 Pl |
|
Postup
-
1
Vlažné mlieko si dame do misky 1 liter,pridame práškový cukor,štipku soli a sódy bikarbony, roztopime masko a pridame do zmesy. Vyšľaháme spolu a postupne pridavame hladkú muku dovtedy kým cesto nebude vláčne.To maslo spôsoby že sa palacinky nebudu lepiť, Ak bude cesto huste doriedte ho trochou mlieka
- 2
Uvarime si puding z.0,5 l mieka pridame cukor a varíme. Zatial si puding rozmiešame so zvyšným mliekom a pridame ku varenemu mlieku. Po uvareni si puding vlejeme do misky a metlickou stále miesame aby neboli hrudky. Ak je puding vlažný pridame maslo a vyšľaháme
- 3
Polevu urobime vo vodnom kupeli urobim spolu 2 čokolády a maslo,pridame mlieko a polovicu polevy vylejeme do pudingu. Znova premiesame a zvyšnú polevu dáme na vrch torty
- 4
Pripravíme si tortovu formu a postupne ukladame začíname palacinkou na ktoru dame pudingovu zmes, pokracujeme kym sa nam neminu palacinky. NA vrchnu palacinku uz nedame krem ale vlejeme polevu a nechame vychladnut najprv pri izbovej teplote a potom na 4 hodinky do chladničky
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu