Torta Harlekýn bez lepku
Foto: Novalim
Pamätáte si na obľúbenú tortu Harlekýn z cukrární? Je to klasika, ktorú pozná a má rád takmer každý. Aby ani bezlepkáči neboli ukrátení, pripravili Zobraziť celý popisPamätáte si na obľúbenú tortu Harlekýn z cukrární? Je to klasika, ktorú pozná a má rád takmer každý. Aby ani bezlepkáči neboli ukrátení, pripravili sme pre vás recept na tortu Harlekýn v bezlepkovej verzii. Ak máte doma múku Promix PK alebo PK špeciál, môžete sa do toho hneď pustiť.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
7 ks |
|
200 g |
|
180 g |
|
2 PL (alebo PK špeciál) |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
Parížska šľahačka: | |
500 ml |
|
200 g |
|
1 PL |
|
Navrch: | |
500 g |
|
2-3 PL strúhaná |
|
Postup
-
1
Bielky s cukrom vyšľaháme, pridáme mandľovú múku, Promix PK, preosiate kakao, kypriaci prášok a dobre premiešame. Cesto vylejeme do maslom vymazanej tortovej formy s priemerom 24 cm a pri teplote 175 °C pečieme približne 35 minút.
- 2
Medzitým si pripravíme parížsku šľahačku. Za stáleho miešania necháme zovrieť 500 ml smotany s nalámanou čokoládou a kakaom.
- 3
Ihneď odstavíme, necháme poriadne vychladnúť najprv pri izbovej teplote a potom aspoň hodinu v chladničke a nakoniec vyšľaháme na krém.
- 4
Korpus potrieme najprv parížskou šľahačkou a na to natrieme bielu šľahačku. Posypeme postrúhanou čokoládou a dáme opäť vychladiť.
Tiež bezlepková torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu