Bezlepková torta
Bezlepková torta

Torta Harlekýn bez lepku

novalim - fotkanovalim, 25. februára 2019. Komerčný recept.
Torta Harlekýn bez lepku
Foto: Novalim

Pamätáte si na obľúbenú tortu Harlekýn z cukrární? Je to klasika, ktorú pozná a má rád takmer každý. Aby ani bezlepkáči neboli ukrátení, pripravili sme pre vás recept na tortu Harlekýn v bezlepkovej verzii. Ak máte doma múku Promix PK alebo PK špeciál, môžete sa do toho hneď pustiť.

12
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 175 °C

Suroviny

7 ks
200 g
180 g
2 PL (alebo PK špeciál)
2 PL
1 ČL
Parížska šľahačka:
500 ml
200 g
1 PL
Navrch:
500 g
2-3 PL strúhaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky s cukrom vyšľaháme, pridáme mandľovú múku, Promix PK, preosiate kakao, kypriaci prášok a dobre premiešame. Cesto vylejeme do maslom vymazanej tortovej formy s priemerom 24 cm a pri teplote 175 °C pečieme približne 35 minút.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme parížsku šľahačku. Za stáleho miešania necháme zovrieť 500 ml smotany s nalámanou čokoládou a kakaom.

  3. 3

    Ihneď odstavíme, necháme poriadne vychladnúť najprv pri izbovej teplote a potom aspoň hodinu v chladničke a nakoniec vyšľaháme na krém.

  4. 4

    Korpus potrieme najprv parížskou šľahačkou a na to natrieme bielu šľahačku. Posypeme postrúhanou čokoládou a dáme opäť vychladiť.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: