
Sladkokyslé cukiny
Nálev pripravíme tak, že zmiešame vodu, ocot, cukor a deko, povaríme 5 minút...

Kečup od Lydky
Recept mám od dobrej kamarátky, u nás je veľmi obľúbený, varím ho už asi desať rokov....

Nivové suflé
Tvaroh, smetanu, sůl a pepř, vejce, nivu - vše ušleháme metlou. Vmícháme...

Štipľavá pochutina
Túto pochutinu pripravujem v jeseni, keď sú všetky ingrediencie a používam ju počas potreby ako prídavok...

Slaninová knedľa s údeným mäsom
Dve a pol žemle rozkrájame na kocky a polejeme 10 PL studeného mlieka. Na kocky nakrájanú...

Prívarok z mladej púpavy v bešamelovej omáčke
Variant omáčky s čisto púpavovou zložkou. Naša milovaná babička lady Ann, ju síce používala iba...

Zemiakové mrkvičky
Ak hľadáte peknú prílohu k mäsu alebo len máte chuť sa pri varení aj zabaviť, nachystajte...

Langoše od známej
pripravíme si kvások - mlieko si ohrejeme pridame cukor a nechame kvasok nakvasit navažime si múku , ...

Knedličky z celozrnných rožkov a údeného tofu
Výborne sa hodia do krémových polievok alebo so zeleninovým šalátom či dresingom.

Cviklové „carpaccio” s nakladaným cesnakom
Nakladaný cesnak: Zo surovín okrem cesnaku uvaríme rozvar a necháme ho vychladnúť. Spolu s cesnakom ho...

Rajská omáčka s neviditeľnou zeleninou
Tato omacka sa da jest na 2 sposoby bud ako polievka alebo ako omacka s cestovinou... je...

Bylinkový tvaroh ako dip
Čerstvé bylinky podľa vlastnej chuti umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno, pridáme nadrobno nasekanú mladú cibuľku a jednu...

Smažené kolieska zo sladkých zemiakov
Jarné oranžové plátky sladkých zemiakov potreté zmesou korenia sa smažia dozlata a nachrumkavo. Pár kvapiek limetky...

Jemná sardelová omáčka
Najprv si pripravíme sardelové maslo: sardely zbavíme chrbtice a jemne nožom vymiešame s 20 g masla...

Gorgonzolové pesto s rukolou
V mažiari utlčieme šalotku s troškou hrubej soli. Postupne pridáme orechy, rukolu, syr a...

Horúci kumkvatový džem s likérom
Rozštvrtené a vykôstkované citrusy zalejeme pomarančovým freshom, necháme zovrieť a varíme na miernom plameni asi 20 minút. Pridáme...

Paradajky v octovom náleve
Paradajky umyjeme a necháme uschnúť. Každú paradajku desaťkrát prepichneme špáradlom a vložíme do pripravených pohárov. Cibuľky...

Prešovský prívarok
Cukety nahrubo nakrájame, trochu osolíme a necháme „vypotiť". Medzitým speníme na oleji cibuľu, pridáme...

Brokolica so sladkokyslou brokolicou
Dnes som si chcela dať niečo čisto zeleninové. Tekvice som sa nateraz prejedla a zo surového...

Tekvica s balzamikovou glazúrou
Toto je jednoduchý recept na ľahké jedlo, napr. aj na večeru.

Cibuľový prívarok bez múky
Zemiaky umyjeme, prepolíme, dáme na malý pekáč trochu vymastený, pečieme v rúre asi 50...

Grécka ryža s citrónom (príloha)
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Vynikajúca príloha gréckeho pôvodu, ktorá rozvonia každé jedlo....

Polentová kaša so zeleninou na jablkách
Prečo polenta? Pre jej rýchlu prípravu a ľahkú stráviteľnosť. Recept som si vymyslela, lebo pri...

Cukina a paradajky
Trošku som sa nechala inšpirovať http://varecha. pravda. sk/recepty/paleo-cuketove- cestoviny-s-pestom-/44472-recept. html

Zeleninka k mäsku
Mala som chuť na steak so zeleninou, ale nenašla som recept, ktorý by mi vyhovoval,...

Bulharská studená polievka tarator
Je to veľmi dobré osvieženie v týchto horúcich dňoch. Ja ju takto robím a chutí nám...

Syrové guľky
Tvrdý syr nastrúhame, pridáme tavený syr bambino, trocha tvarohu a premiešame. Necháme postáť a...

Ryža - dobrota
Niekedy to musím kombinovať, niekto to rád biele, niekto žlté, niekto červené...

Dresing Tisíc ostrovov
Obľúbený dresing je ako stvorený na dochutenie zeleninového, zemiakového či vajíčkového šalátu, ale výborne sa hodí aj na sendviče a k toastom....