
Kelový prívarok s pečenou klobáskou
najčastejšie to jedlo varím vtedy, keď sa ponáhľam niekam, je to raz-dva hotové.

Domáca pikantná vegeta
Príprava je veľmi jednoduchá, ocenia ju tí čo majú radi ostré, hlavne polievky, ...

Pyré s endíviou
Toto je taka holandska klasika. Robievam casto, mame to velmi radi. Myslim, ze...

Halušky zo zemiakovej vody
Už tak zo zvyku zlievam vodu z varených zemiakov, dá sa využiť na viac spôsobov...

Pikantná čili pasta
Na mäso a zeleninu použivam aj pasty. Pastami mäso a zeleninu potieram pred a počas tepelnej...

Zemiaková pochúťka
V šupke uvarené zemiaky olúpeme a postrúhame. Primiešame vajcia, mlieko, papriku a soľ...

Baba ghanoush, svieži pokrm arabských krajín
Arabská kuchyňa je jedna z mojích obľúbených. Dnes som sa prvýkrát pustila do prípravy výbornej baba...

Papriková nátierka
Tejto pomazánky robievam každý rok dve dávky. Vždy sa minie. Dokonca aj na chlebe s...

Krútené špaldové pečivo s ľanovými semienkami - Thang Zhong
Základný recept som našla v januári 2014 na No. salty, zaujal ma, opäť s Thang...

Batatové gnocchi podľa Miss Slovakia
Batatové ňoky (gnocchi) pripraví víťazka súťaže krásy Miss Slovakia 2007 Veronika Vágnerová, rodená Husárová.

Zavárané lúpané paradajky v pretlaku
Zavárané paradajky v pretlaku využijeme najmä v zimnom období. Hodia sa do lazaní, šalátov ale...

Zverinová paštéta s brusnicami a medovou cibuľkou
V osolenej vode uvaríme bravčové mäso, po uvarení dvakrát zomelieme. To isté spravíme s divinou....

Hanácka zemiaková omáčka
Takové omáčky jsem se najedla v mládí opravdu hodně! Miloval ji můj tatínek, tak se...

Krémová hokkaido (vegan)
Sladučká a liečivá tekvica hokaido podľa knihy Ájurvéda - Léčivá kuchyně (Harish Johari). Možno použiť aj...

Bešamelové halušky
Halušky vhodné do polievok. Našiel som ho vo veľkej farebnej obrazovej kuchárke ako súčasť fazuľovej polievky,...

Špenátové rezance so šafranovo-smotanovou omáčkou
Raz som ochutnala výborné rezance so šafranovou omáčkou v jednej reštaurácii a odvtedy som hľadala a kombinovala...

Hroznový džemík
Hrozno a jablka si dame rozvarit, stavu si prepasirujeme a odmerame. Na 1 liter stavy...

4 x fazuľa
manželka mi dala za úlohu zlikvidovať starú fazuľu, tak som sa rozhodol že ju urobím na...

Kysáčska plnka
V Kysáči je plnka, v iních dedinách má podobné meno, ale predsa trochu inak...

Vynikajúca horčica
Cibuľu pokrájame , papriky zbavíme jadier a pokrájame , paradajky pokrájame, cesnak pokrájame a spolu s ostatnými...

Rajčinový sen (cestoviny s domácou rajčinovou omáčkou)
Príprava tohto receptu mala pôvodne trvať cca hodinu. Ja som však nemala toľko času a preto...

Zemiaky hore pupkom
Tieto zemiaky som robila ako prílohu k patizonu a na tomto obrázku ide o prílohu, teda zemiaky....

Zelerový šalát, dia
Tento šalátik pre diabetika je veľmi super, pretože sa ho môže zjesť neobmedzene, nezapočítava sa do sacharidových...

Rýchle halušky
Postup je veľmi jednoduchý. Ako prvé dáme do hrnca zovrieť vodu s trochou soli. Kým...

Bezvaječná tatárska omáčka
Tento recept som dostala od jednej členky volebnej komisie počas dlhého čakania na voličov. Ale už...

Syrovo-bryndzové placky
Syrovo-bryndzové placky sa podávajú buď ako chuťovka ku kyslému mlieku, pivu ja ich podávam i ku špenátu....

Rýchle mantı
Je to maličká cestovina v riedkom jogurte, ktorý je ochutený cesnakom, poprípade aj mätou alebo...