Halušky vhodné do polievok. Našiel som ho vo veľkej farebnej obrazovej kuchárke ako súčasť fazuľovej polievky, ale hodí sa aj k iným polievkam. Zobraziť celý popisHalušky vhodné do polievok. Našiel som ho vo veľkej farebnej obrazovej kuchárke ako súčasť fazuľovej polievky, ale hodí sa aj k iným polievkam.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z masla, múky mlieka a vody uvaríme za stáleho miešania bešamel, potom osolíme. Do vychladnutého bešamelu zamiešame vajce, strúhanku podľa potreby a petržlenovú vňať. (Cesto nemá byť príliš riedke ani husté, to ovplyvníme práve strúhankou, ktorú pridávame po troške - je treba si odskúšať). Z takto pripravenej masy (cesta) vykrajujeme malou (mokka) lyžičkou halušky priamo do polievky a povaríme asi 5 min. Nemusíme ich však dávať zásadne do polievky, môžeme ich vyvariť len v osolenej vode s troškou oleja a pri servírovaní ich zalievame horúcou polievkou.
varecha.pravda.sk/recepty/cicerova-polievka-s-rozmarinom-...