Bešamel so šampiňónmi
@jerica pokračujem k receptu špargla (chřest) s palacinkou , ako som robila bešamel so šampiňonmi ,...
Liptovské Paratha
K tomuto nápadu ma inšpirovala @Michsamant s jej Aloo Paratha - http://varecha. pravda. sk/recepty/aloo-paratha-fotorecept/9238-recept. html . Dala...
Zapečený pórový nákyp
Velmi chutna zeleninova priloha :-) Inspiraciu mam z tureckej stranky :-)
Sladké zemiaky so zelerom a jablkom
Takto pripravene sladke zemiaky su velmi chutne a daju sa pouzit k upravenej zelenine, alebo k...
Mozaika Podmanických rytierov
Pokus s menšími obmenami inak celkom častého receptu. Tak skúste aj Vy, ak to niekoho...
Zelena fazuľka na čili-sójovej omáčke
Tento recept patri k jednoduchsim, rychlym na pripavu a velmi chutnym. Je vyborny aj ako...
Zelerové hranolky z hlivou
Neveril som, že to môže byť také chutné, ale nesklamal som sa :)
Batátové hranolčeky s avokádovým dipom
Recept je veľmi jednoduchý a hlavne zdravý. Batáty obsahujú vysoké množstvo vitamínov A, B, ...
Ošatkový pšenično - ražný rascový chlieb bez ošatky
Možno sa pýtate prečo je v názve bez ošatky? V pôvodnom recepte sa dáva cesto vykysnúť do...
Pórový prívarok so smotanou
Umytý a očistený pór nakrájame na podlhovasté kúsky, vložíme do vriacej vody, osolíme a uvaríme....
Mätová omáčka k jahňacine
Dnes som piekla jahnacinu a tento recept od znameho nemeckeho kuchara Steffen Henssler som nasla na nete....
Zemiakový šalát s mungo klíčkami a jogurtovým dresingom
Na tomto recepte je najlepší jogurtovo-horčicovo-medový dresing...
Ryža ako ju varím ja
Každá gazdinka má svoj recept na varenie ryže. Moja mladšia dcéra ju má rada mäkšiu, ...
Sušené ovocie v mede
Sušené ovocie zalejeme medom, počkáme, aby vyšiel všetok vzduch a znovu dolejeme med.
Papriková nátierka
V jednoduchosti je sila! Tento recept je jednoduchý a výborný. Je vhodný na topinky, vajíčka, k...
Šalát s quinoou, repou a tekvicou na mede s kozím syrom
Skvelý šalátik pre zdravie v zime: na obed, alebo na večeru.
Židovská omáčka
V hrnci urobíme zápražku z oleja a hladkej múky. Potom pridáme vodu, Nové korenie, ...
Ako Škóti na Veľkú noc k vajciam prišli...
Kde bolo, tam bolo, Janko Drotár sa raz do sveta vybral a Marka mu do...
Gallo pinto
Gallo pinto (gajo pinto) je středoamerické jídlo, které se podává jednak ke snídaním spolu s různě...
Fazuľová omáčka bez lepku a laktózy
Mám prebytočné zásoby fazule, ktorou ma zásobuje sestra. Je výborná a najradšej robím fazuľovicu s kyslou kapustou...
Cestovinový šalát
Máte chuť na rýchly a ľahký obed? Vyskúšajte tento vynikajúci cestovinový šalát, vhodný nie len na...
Špenát ako príloha
Možno to poznáte. Varím večeru a dcéra pri pohľade na špenát v hrnci prevráti oči a...
Šalviové lístky vyprážané v cestíčku
V Nemecku sa vraj nazývajú Müslis alebo myšičky, ktoré pripomínajú svojím tvarom, v Taliansku je...
Špenátová rýže (brokolicová nebo karfiolová)
Ke kuřecímu i jinému masu, samotná také chutná .
Ružičkový kel s gorgonzolou a so slaninou
Inšpirácia na jednoduchý obed alebo večeru. Ideálnou prílohou je batátovo-zemiakové pyré s cesnakom, jednotlivé chute...
Focaccia pugliese
Focaccia je typ posúchu, ktorý neodmyslitelne patrí k regiónu Puglia v Taliansku. Chutný, chrumkavý,...