
Bleskové sviatočné knedle
Dostala som ho mailom od priatelky z Prahy. Je vyzkusany niekolkymi kucharkami a kuchtikmi...

Špenát ako príloha
Možno to poznáte. Varím večeru a dcéra pri pohľade na špenát v hrnci prevráti oči a...

Lepenica
Je vyborna k pecenym jaternickam, alebo k udenemu. Ja ju mam rada aj taku samu alebo...

Batátové hranolčeky s avokádovým dipom
Recept je veľmi jednoduchý a hlavne zdravý. Batáty obsahujú vysoké množstvo vitamínov A, B, ...

Šalviové lístky vyprážané v cestíčku
V Nemecku sa vraj nazývajú Müslis alebo myšičky, ktoré pripomínajú svojím tvarom, v Taliansku je...

Fazuľová omáčka bez lepku a laktózy
Mám prebytočné zásoby fazule, ktorou ma zásobuje sestra. Je výborná a najradšej robím fazuľovicu s kyslou kapustou...

Pórový prívarok so smotanou
Umytý a očistený pór nakrájame na podlhovasté kúsky, vložíme do vriacej vody, osolíme a uvaríme....

Zelena fazuľka na čili-sójovej omáčke
Tento recept patri k jednoduchsim, rychlym na pripavu a velmi chutnym. Je vyborny aj ako...

Zapečený pórový nákyp
Velmi chutna zeleninova priloha :-) Inspiraciu mam z tureckej stranky :-)

Liptovské Paratha
K tomuto nápadu ma inšpirovala @Michsamant s jej Aloo Paratha - http://varecha. pravda. sk/recepty/aloo-paratha-fotorecept/9238-recept. html . Dala...

Mätová omáčka k jahňacine
Dnes som piekla jahnacinu a tento recept od znameho nemeckeho kuchara Steffen Henssler som nasla na nete....

Židovská omáčka
V hrnci urobíme zápražku z oleja a hladkej múky. Potom pridáme vodu, Nové korenie, ...

Varená knedľa s kypriacim práškom podľa strýka Jendu
Vopred si dovoľujem upozorniť milovníkov hebkej parenej knedle, že tento recept ich naozaj neuspokojí. „Gazdiniaci“...

Sladké zemiaky so zelerom a jablkom
Takto pripravene sladke zemiaky su velmi chutne a daju sa pouzit k upravenej zelenine, alebo k...

Zemiakový šalát s mungo klíčkami a jogurtovým dresingom
Na tomto recepte je najlepší jogurtovo-horčicovo-medový dresing...

Zelerové hranolky z hlivou
Neveril som, že to môže byť také chutné, ale nesklamal som sa :)

Ošatkový pšenično - ražný rascový chlieb bez ošatky
Možno sa pýtate prečo je v názve bez ošatky? V pôvodnom recepte sa dáva cesto vykysnúť do...

Gallo pinto
Gallo pinto (gajo pinto) je středoamerické jídlo, které se podává jednak ke snídaním spolu s různě...

Ružičkový kel s gorgonzolou a so slaninou
Inšpirácia na jednoduchý obed alebo večeru. Ideálnou prílohou je batátovo-zemiakové pyré s cesnakom, jednotlivé chute...

Voňavé pečené zemiaky
Zemiaky sú tradičná potravina, ktorú má určite každý doma v špajzi.

Ryža ako ju varím ja
Každá gazdinka má svoj recept na varenie ryže. Moja mladšia dcéra ju má rada mäkšiu, ...

Mozaika Podmanických rytierov
Pokus s menšími obmenami inak celkom častého receptu. Tak skúste aj Vy, ak to niekoho...

Papriková nátierka
V jednoduchosti je sila! Tento recept je jednoduchý a výborný. Je vhodný na topinky, vajíčka, k...

Sušené ovocie v mede
Sušené ovocie zalejeme medom, počkáme, aby vyšiel všetok vzduch a znovu dolejeme med.