5 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci urobíme zápražku z oleja a hladkej múky. Potom pridáme vodu, Nové korenie, 1KL Soli a necháme zovrieť.
- 2
Do vriacej vody rozbijeme celé vajíčka (kusy podľa toho, pre koľko osôb varíme), tak aby sa nespojili a necháme variť na malom plameni asi 10 minút.
- 3
Keď savajíčka uvaria, vyberieme ich a do vody vmiešame Smotanu na šľahanie a necháme vrieť asi 5 minúť.
- 4
Nakoniec dochutíme omáčku octom, cukrom a soľou podľa chuti na sladkokyslo. Vložíme uvarené vajíčka späť do omáčky. Môžeme konzumovať s chlebom, prípadne podľa chuti so zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu