Šampiňóny so slaninkou a s plesňovým syrom

František Pado
spolupracovník hotela Elizabeth v Trenčíne, 26. augusta 2015
Šampiňóny so slaninkou a s plesňovým syrom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

16 ks
1 PL
15 plátkov
150 g (alebo rokfort)




Postup

  1. 1

    Šampiňóny očistíme, odstránime nožičky, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Grilujeme asi 5 minút hlavičkou smerom dole. Otočíme, na každý položíme kúsok modrého syra a grilujeme ešte 3 – 4 minúty.

  2. 2

    Tenké plátky slaniny ugrilujeme dochrumkava a odložíme bokom. Šampiňóny uložíme na tanier a posypeme chrumkavou slaninou. Podávame samostatne alebo ako prílohu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia