Predjedlá (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Španielska tortilla s klobásou

Bravčové mäso

Žijem už dlhšiu dobu v španielsku, takže som sa naučil variť tunajšiu veľmi obľúbenú tortillu...

prazdny

Zdravé predjedlo

Bezmäsité jedlá

Cervena paprika , cibula a cesnak rostovane na olivovom oleji .

prazdny

Karí dip podľa Evity Twardzik Urbaníkovej

Slané chuťovky

Spisovateľka, scenáristka a moderátorka Evita Twardzik Urbaníková pripravila skvelé párty jedlo, ktorému nik neodolá.

prazdny

Huby s vajíčkom - jesenná pochúťka, skoro ako s podpňovkami

Bezmäsité jedlá

Teplá jeseň, majster nad majstrov, kúzelník s paletou farieb. Obľúbený čas mojej sladkej predobrej...

prazdny

Baklažánová nátierka s pečenou paprikou

Bezmäsité jedlá

Lahodná chuťovka vhodná k varenému vínku, či v ľahšej obmene k horúcemu lipovému čajíku. Na...

prazdny

Baklažánové rolky s mozzarellou

Bezmäsité jedlá

So zemiakom plneným kyslou smotanou, zeleninou a klíčkami.

prazdny

Olivové jednohubky

Bezmäsité jedlá

Vždy, keď príde nečakaná návšteva a chladnička je skôr prázdna, ako plná. Padne vhod...

prazdny

Marinovaný losos na chrumkavom toaste so smotanou

Večera

Skvelý marinovaný losos s kyslou smotanou na opečenom chrumkavom toaste. Luxusné raňajky z pomerne ľahko dostupných...

prazdny

Salámové ružičky

Slané chuťovky

Rozveseľte sviatočné pohostenie týmito jednoduchými chuťovkami, ktoré pripravíte zo štyroch surovín doslova za pár minút a...

prazdny

Letný sendvič

Večera

Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

prazdny

Sadlové pagáčiky s vínom, údeným syrom a kešu orieškami

Bezmäsité jedlá

Asi by som bez roboty nedokázala žiť. Takže už zase túžba po pečení sa objavila a...

prazdny

Môj obľúbený grécky šalát

Bezmäsité jedlá

V lete často namiesto klasickej prílohy k mäsu podávam šaláty a tento je môj obľúbený.

prazdny

Vajíčka v novom šate 2

Bezmäsité jedlá

Je to vlastne pokračovanie niečoho nového na Veľkú noc. Zasa som sa trochu pohrala s v......

prazdny

Džem z červenej cibule a zo zázvoru

Dezerty

Cibuľu nakrájame na takzvaný francúzsky spôsob – na tenké pásiky. Najprv ju opražíme sprudka na husacej masti...

prazdny

Pečené brambory plněné ochuceným tvarohem

Bezmäsité jedlá

Brambory pečlivě umyjeme, překrojíme na polovinu a dáme na plech. Potřeme olejem, osolíme, ...

prazdny

Tuniaková nátierka s hroznom

Dezerty

Uz ste skusali rybaciu pomazanku s hroznom? Nie? Tak najvyzsi cas to vyskusat. Je vhodna na...

prazdny

Farebný šalát Caprese

Bezmäsité jedlá

Paradajky umyjeme a osušíme. Väčšie nakrájame na kolieska, cherry paradajky na mesiačiky.

prazdny

Palacinky z varených zemiakov

Bezmäsité jedlá

Z pripravených surovín si urobíme cesto ako na klasické palacinky a aj tak ich upečieme...

prazdny

Omeleta s kuracím mäsom a zeleninou

Kuracie mäso

tuto omeletu miluje cela moja rodina

prazdny

Špargľa v sezame

Hlavné jedlá

... už staroveké národy považovali špargľu za delikatesu. Zároveň však dokázali oceniť aj jej nepopierateľnú liečivú...

prazdny

Kukuricový šalát - plnené paradajky

Predjedlá

Ideálne predjedlo, ale aj ako šalát bez paradajok.

prazdny

Šunka v lístkovom ceste

Bravčové mäso

Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a posypeme polovicou syra.

prazdny

Špenátový koláč

Bezmäsité jedlá

Pochúťky pre úplných začiatočníkov.

prazdny

Živá strava - Mrkvové karbonátky

Bezmäsité jedlá

Chutná náhrada za klasické, naozaj stojí za vyskúšanie.

prazdny

Ananásové carpaccio s exotickou chili omáčkou, vanilkové lievance s aromatickým javorovým sirupom

Dezerty

Chcel som nejako efektívne využiť ananás a ovocie ktoré som mal doma k dispozícií tak vzniklo toto...

prazdny

Variant morského ostrieža po sviatkoch

Hlavné jedlá

Predpokladám, že „mančaftu“ môžem zaradiť aj zopár jedincov z našej „Varešky“. Aj ja patrím k...

prazdny

Grilovaná chobotnica s artičokovým šalátom

Predjedlá

Šalát: Artičoky zmiešame s ančovičkami, nasekaným petržlenom a dochutíme dresingom. Nakoniec pridáme parmezán a ľahko...

prazdny

Silvestrovská lososová pena

Nátierky

Do misy dáme tvaroh, tavený syr, najemno nasekaného lososa, margarín, kečup, mleté...

prazdny

Pomazánka z choriza

Bravčové mäso

Vše rozmixujeme. Podáváme na pečivu a ozdobíme čerstvou zeleninou nebo i kouskem sýra.