Zaúdené kačacie prsia s kelom

Roman Kováč
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 17. januára 2012
Zaúdené kačacie prsia s kelom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

4 ks
1 hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie prsia umyjeme, osušíme, ochutíme soľou a čerstvo zomletým korením.

  2. 2

    Na spodok panvice vložíme piliny. Panvicu položíme na oheň. Keď začnú piliny dymiť, vložíme do panvičky rošt a položíme naň kačacie prsia. Prikryjeme pokrievkou, oheň stlmíme a údime asi 12 minút.

  3. 3

    Chutnou prílohou môže byť dusený kel s cibuľkou opečenou na mede.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Pravde podobne čerešňové pilinu sú klasické piliny z čerešňového dreva, čo v naším končinách asi ťažko zoženieme. Recept vyzerá zaujímavo.
Tie prsia sú surové, stačí na ne tých 12 minút údenia, nebudú tvrdé alebo málo zaúdené? Zdá sa to byť jednoduché až na tie piliny, kde ich zohnať. A aká panvica je na ne dobrá?
Ano piliny su v suchom stave.
Po 12 minutach budu kacacie prsia krasne mäkucke a stavnate.
Piny sa daju kupit od spolocnosti weber, ktora ponuka zahradne grili.
Panvica hlbsia a aby tam vosiel rost, alebo mriezka.

Pridaj komentár k receptu: