Zaúdené kačacie prsia s kelom

Roman Kováč
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 17. januára 2012
Zaúdené kačacie prsia s kelom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

4 ks
1 hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie prsia umyjeme, osušíme, ochutíme soľou a čerstvo zomletým korením.

  2. 2

    Na spodok panvice vložíme piliny. Panvicu položíme na oheň. Keď začnú piliny dymiť, vložíme do panvičky rošt a položíme naň kačacie prsia. Prikryjeme pokrievkou, oheň stlmíme a údime asi 12 minút.

  3. 3

    Chutnou prílohou môže byť dusený kel s cibuľkou opečenou na mede.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
piliny čerešňové??? tie sú sušené? Čí? :)
Pán Kováč, chcem Vám poďakovať za výborný recept (aj za tie ostatné ktoré tu máte). Mimoriadne oceňujem najmä minimum použitých surovín a jednoduchý spôsob prípravy. A taktiež spôsob servírovania (Washoku?) U Vás by som neváhal posedieť s rodinou a priateľmi.
 www.retigo.cz/UserFiles/HRC_0910_2010HVsP.pdf...