Foto: danculka
V priebehu adventu,sem ,tam aj pôstne jedlo...
7
porcií
porcií
2O+2 hod čakať minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1000g |
|
30g |
|
podľa svojej chuti |
|
1čl |
|
300g mrazená miešaná |
|
100g |
|
podľa svojej chuti |
|
|
|
1ks |
|
podľa svojej chuti na aspik |
|
na aspik |
|
na aspik |
|
Postup
-
1
Zeleninu dáme napariť,na 10 min.
-
2
na panvicu dáme maslo a poopekáme na masle filety z tresky,ktoré sme nasolili a posypali rozmajrínom/sušeným/
-
3
do formy na biskupský chlebík,dáme fóliu a na spodok poukladáme krabie tyčinky..
-
4
na to dáme vrstvu opečenej ryby,,,
-
5
potom naparenú zeleninu...
-
6
a znovu rybu,trošku dlaňou popritláčame...
-
7
do hrnca dáme vodu podľa návodu na želetíne 1/2l, soľ,ocot,cukor,aby nálev bol príjemne sladko kyslý a vysypeme želatínu,pomiešame a pomali nahrievame,ale neprevaríme,kým sa želetína nerozpustí....zalejeme naloženú rybu a necháme stuhnúť...
-
8
po 2 hodinách vyklopíme na tácku a môžeme podávať..
-
9
Dobrú chuť!!!
Diskusia k receptu