Zelená špargľa na slanom masle, červenej cibuli a šampiňónoch fotorecept
Foto: amelie
Konečne je tu jar a s ňou mladá zelenina. Bez mäsa vy som sa možno zaobišla, ale bez zeleniny nie. Nastalo obdobie špargle, ktorú Zobraziť celý popisKonečne je tu jar a s ňou mladá zelenina. Bez mäsa vy som sa možno zaobišla, ale bez zeleniny nie. Nastalo obdobie špargle, ktorú milujem. A tak som sa rozhodla vyskúšať túto kombináciu.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prichystáme si potrebné suroviny, príprava jedla trvá iba krátko.
-
2
Špargľu očistíme a miernym tlakom v dolnej tretine ohneme, čím sa odlomí drevnatá časť - asi 10 cm. Ak špargľa nie je celkom čerstvá, môže sa odlomiť trochu viac. Stonky zviažeme potravinárskym motúzikom. Varíme ich vo väčšom množstve osolenej vody (hrniec sa mi nevmestil do záberu, preto som špargľu odfotila ešte pred očistením).
- 3
Špargľu od začiatku varu blanšírujeme 3-4 minúty, ak sú stonky hrubšie, trvá to 5-6 minút.
- 4
Medzitým na zmesi slaného masla - vo veľkosti vlašského orecha - a 1 lyžice olivového oleja speníme nadrobno pokrájanú červenú cibuľu a šampiňóny. Krátko orestujeme. Ostrým nožom vyskúšame, či špargľa zmäkla. Scedíme ju, rozviažeme a ponoríme do studenej vody. Podávame s orestovanou cibuľou a hubami, sušenými paradajkami a s crème fraîche posypanou sezamom.
- 3
*****