Chutná a krásna slaná kytica

kata130 - fotkakata130, 10. marca 2013
Chutná a krásna slaná kytica
Foto: kata130

Túto takzvanú slanu tortu som robila pre moju tetu na oslavu 50-tky.Kedže všetci dávali piecť sladké torty povedala som si že, ja urobím výnimku Zobraziť celý popisTúto takzvanú slanu tortu som robila pre moju tetu na oslavu 50-tky.Kedže všetci dávali piecť sladké torty povedala som si že, ja urobím výnimku a urobím niečo originálne. Kytica sa nakoniec veľmi páčila a bola aj chuťovo dobrá.Môže sa to vlastne podávať aj ako obložená misa :)

60 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks
1 balík
1 balík
30 dkg
20 dkg (podľa výberu)
väčší kus
0,5 kg
20 ks
1 ks (podľa výberu) na vnútro kvietkov
3 ks
1 ks (na posypanie)
1 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si nachystáme všetky suroviny.

    Chutná a krásna slaná kytica - obrázok 1
  2. 2

    Rozbalíme šalát a začneme si ukladať šalátové listy do kruhu po mise.Nepoužijeme celý šalát lebo obratú hlávku budeme ešte potrebovať.

    Chutná a krásna slaná kytica - obrázok 2
  3. 3

    Potom si začneme skladať dusenú šunku a ukladáme ju dookola po šaláte.Z plátkov syra si vykrojíme malé srdiečka podľa foriem vy môžte použiť iné tvary ako hviezdičky a pod. Korbáče poukladáme tiež dookola a do stredusi položíme hlávku šalátu do ktorej budeme zapichovať pareničky. Zo spodu pridáme listy z póru a to bude slúžiť k tomu aby trta vypadala ako kytica.

    Chutná a krásna slaná kytica - obrázok 3
  4. 4

    Teraz si poukladáme salámu a do nej vložíme prekrojený plátok na dve polovice nakrájanej šalátovej uhorky a na ňu dáme dookola korbáče.Na tie korbáče si znovu poskladáme dusenú šunku a do vnútra dávame bobuľe hrozna.

    Chutná a krásna slaná kytica - obrázok 4
  5. 5

    Potom si mrkvu škrabkou ošúpeme a pozdlž n ju šúpeme na dlhé tenké plátky.Tie zrolujeme a ukladáme okolo šalátovej hlávky.Potom si z plátkov syra povykrajujeme malé kvietky,urobíme nátierkou malé guľičky ako vnútro kvetu a potom tie kvietky ukladáme na rolky mrkvy. Parenicesi napichneme na špáradlá a pozapichujeme do šalátovej hlávky. Potom si olivy pokrájame na polovice a klobučiky dávame na konce vyčnievajúcich špáradiel.

    Chutná a krásna slaná kytica - obrázok 5
  6. 6

    Teraz z korbáčov urobíme mašličku a obviažeme ju okolo póru.Redkvičkusi škrabkou ošúpeme a šupky s nej vkladáme pomedzi pareničky. Srdečka a mašľu posypeme mletou červenou paprikou pre krajší vzhľad.

    Chutná a krásna slaná kytica - obrázok 6
  7. 7

    A takto vyzerá výsledný vzhľad tejto torty.

    Chutná a krásna slaná kytica - obrázok 7

Diskusia k receptu

lusinkab
tak ta je fakt krasna hned by som si z nej dala ... napis si za receptom fotopostup kedze to mas pekne pofotene aj popisane :-)
wevewe
Skoda, ze nie som taka sikovna a trpezliva. Klobuk dole




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia