
Diviak na červenom víne so suchohríbami
Krásny kus diviačeho pliecka som dostala od poľovníka, ktorý chodil k nám na chatu vo vinohrade......

Pečené kuracie stehná v marináde z citrónov, cesnaku, oleja a peperoncino maciato
V nedeľu mám rada pohodlné varenie, osolené kuracie stehná som naložila do marinády z citrónovej šťavy,...

Pečená krkovička v horčicovej marináde
Bravčová krkovička je mäsko vhodné na pečenie či grilovanie, lebo aj po úprave zostáva šťavnaté popri...

Kuře pečené na talíři s dušenou mrkví a hráškem
Každý z nás určitě umí upéct kuře. Zkoušeli jste ale jej upéct na starém talíři, ...

Pečená bravčová krkovička s lečom
Dnes je u nás 17 stupňov Celzia a fúka veľmi silný vietor, takže zapnutá rúra nerobí...

Pečený bôčik
Prvýkrát som doma piekla bravčový bočik. Dá sa jesť aj za tepla, aj ako studený....

Sladkokyslé kuracie prsia na čínsky spôsob
Tento recept mám od svojej svokry. Keďže nemám rada parpiku, vymenila som ju za mrkvu....

Rezne so zemiakovým šalátom
Pri otázke čo je typické slovenské jedlo väčšina Slovákov odpovie bryndzové halušky. Pri otázke čo je...

Marinované bravčové stehno
Recept na túto marinádu dostala manželka od kamarátky v práci. Mäso je veľmi chutné, u nás všetkým...

Jarný zemiakový šalát s mletým zeleninovým rezňom
Keď sme sa v zime dojedli majonézového s rezňami a teraz sa to pokúšame zhodiť, ...

Karfiolové karbonátky
Karfiol uvaríme do mäkka pridáme vajíčka a koreniny, rožky nakrájame na menšie kúsky a zalejeme mliekom a...

Udené na pare
@jerica Bola som u lekárky ortopédky na kontrole , bavili sme sa čo budeme variť na...

Saltimbocca alla romana
Saltimbocca alla romana (rímsky dialekt: "Prejdi do úst" Salt "v Bocca) je medzinárodne známa špecialita rímskej kuchyne....

Kuracie prsia v kukuričných lupienkoch
Prvýkrát som vyskúšala a určite nie poslednýkrát.

Jednoduché čerstvé lečo – klasika z čias môjho predpubertnálneho veku
Tak táto voňavá dobrota, teda aspoň pre mňa, nechýbala na našom rodinnom stole od júna...

Teľacie ragú Marengo
Múku zmiešame s korením a soľou. Mäso umyjeme a nakrájame na väčšie kusy. Každý kúsok...

Grilovaný filet z lososa na špenáte a pečených zemiakoch
Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé...

Pečené kura na spôsob bažanta
Dostala som domáce kura, domácu údenú slaninu, domácu zeleninu, všetko dokonca v bio kvalite...

Kura pečené so syrom a smotanou
Na toto dnes mali chuť naše vnučky, zvonku chrumkavé, vnútri šťavnaté, možno narobíme chute...

Buffalo krídelká
Krídelka si naporcujeme, ja tie končeky bud vyhodím alebo hodím do polievky vyvarit. Okoreníme grilovacím korením alebo...

Pečené mleté mäso
Hľadala som niečo iné ako klasické fašírky. A výsledok bol výborný. Na pohľad krásne, ...

Medové krídelká v pivovej omáčke
Umyté krídelká marinujeme v marináde z medu, masla, piva, zázvoru, tymianu a červenej...

Brašovská kapusta
Niečo pre milovníkov bravčoviny, kapusty, kôpru a smotany. Jednoduchá príprava ale vynikajúca chuť.

Vegetariánske chilli con carne
Bezmäsitá verzia chilli con carne pre vegetariánov aj vegánov alebo len tak na odľahčenie jedálnička či hlavné...

Zapečená kyslá kapusta
Slaninu pokrájame na menšie kocky, mierne osmažíme, pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska a spolu restujeme....

Bolonská omáčka, s ktorou špagety chutia najlepšie
Na prípravu svetoznámej bolonskej omáčky z mletého hovädzieho mäsa síce potrebujete dostatok času, ale ten pôžitok...

Rebierka s kyslou kapustou
Recept je od kolegyne ale nie som si ista ci som nieco nezabudla , ak ano tak...

Pražská hovädzia pečienka
Nie často sa dostanem ku kvalitnej hovädzine. teraz som dostala úplne kvalitnú, urobila z nej...