Dusené bravčové pliecko s vajičkovo-uhorkovou omáčkou fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Keď nemám hovädzie mäso na Španielskych vrabcov, tak robím podobné z bravčovej lopatky. Je to tiež dobré.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravím si suroviny. Umyté pliecko krájam na väčšie kusy. Vajcia si uvarím na tvrdo a olúpem. Cibuľu s cesnakom očistím. Uhorky použijem sterilizované.
-
2
Mäso si osolím a okorením čerstvo zomletím čiernym korením. Nechám postať asi desať minút.
-
3
Zatiaľ si cibuľu pokrájam na drobno. Vajcia, uhorky, a cesnak tiež pokrájam na drobno.
-
4
Teraz mäso obalím v hladkej múke.
-
5
V hrnci v ktorom to budem robiť si zohrejem olej. Na ňom opečiem mäso z každej strany tak po dve minúty a odložím na bok.
-
6
Do výpeku dám cibuľu restovať, ktorú stále miešam nech neprihorí na muke. Ta ostala z mäsa. K restovanej cibuli pridám cesnak, nechám chvíľu nech prevonia. Teraz do hrnca pridám vajcia a uhorku pripravené. Premiešam tak asi minútu. Nakoniec dám späť mäso a zalejem horúcou vodou. Vody tak nech trochu mäso vyčnieva.
-
7
Nechám rozvariť a potom na pomalé varenie. Keď je mäso na polovicu mäkké pridám horčicu. Varím ďalej do mäkká. Pred koncom varenia ochutnám a dosolím. Počas varenia sa s vajíčka, múky, uhorky a cibule uvarila hustá omáčka. Počas varenia som si spravil ryžu. Kto ma rád zemiaky aj tie môžu byť k tomu.
-
8
Všetko mám uvarené a ochutené tak môžem servírovať. Nejakú ozdobu k tomu a môžeme obedovať. Želám dobrú chuť. Je to dobré jedlo a nenáročné a hlavne chutne.
Diskusia k receptu